Телефонни измамници ужилиха две старици в Шумен

  • 28 септември 2013 14:47

  • 1121
  • 0
Телефонни измамници ужилиха две старици в Шумен
©

Две възрастни жени от Шумен са станали жертва на телефонни измами по познатата схема с пострадал близък.

Това съобщават от ОД на МВР-Шумен. Едната от измамените, 85-годишна старица "изгоряла" с 850 лв., а другата на 78-години дала на измамниците 500 лева и 46 грама златни накити.

Около обяд вчера на стационарния телефон на 85-годишна жена се е обадило неизвестно лице, което се представило за „доктор Димитров" и обяснило, че в момента транспортират сина й към лечебно заведение в град Варна. "Лекарят" й заявил, че на сина й ще бъде направена операция и е нужно да осигури „парични средства" и облекло за престоя в болницата. На жената са дадени указания да не прекъсва връзката. Под терасата на жилището й на ул. "Владайско въстание" в град Шумен бил изпратен мъж, на когото трябвало да предаде парите и облеклото. Възрастната жена му хвърлила торба със сумата от 850 лева и облеклото. След което се върнала до телефона и казала на „доктора", че е предала парите и вещите. Впоследствие се свързала със свои роднини и установила, че е измамена.

По същия начин действали измамниците и със 78-годишна шуменка, която получила подобно обаждане около 13:30 часа вчера. Мъж с представил за „доктор Николов" и обяснил, че в лечебно заведение в град Плевен ще бъде опериран неин близък, който е пострадал при пътен инцидент. Обяснил, че в момента в град Шумен има техен представител, на когото е нужно да бъде предадена парична сума за операцията и облекло за престоя в болницата. И тя била посъветвана да не прекъсва телефонната връзка с мнимия доктор. "Лекарят" й заявил, че тя трябва да предаде парите в градинка на бул. "Велики Преслав" в град Шумен. На уговореното място възрастната жена занесла сумата от 500 лева, около 46 грама златни накити и облекло. След като се прибрала в дома си отново разговаряла с доктора и му обяснила, че е предала парите, златните накити и облеклото, като чак след това прекъснала телефонната връзка. Впоследствие се свързала със свои роднини и установила, че е измамена.

По двата случая са образувани досъдебни производства.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1121 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини