Фандъкова: Увеличават се престъпленията в районите с бежанци

  • 26 септември 2013 12:56

  • 1787
  • 1
Фандъкова: Увеличават се престъпленията в районите с бежанци
©

Увеличил се е броят на престъпленията в районите, където има бежанци. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в началото на днешното заседание на Столичния общински съвет. По думите й обаче става дума предимно за дребни престъпления, предаде "Дарик".

Фандъкова е категорична, че трябва да се мисли за сигурността на хората, които живеят в близост до центровете за настаняване на бежанци. Друг проблем е, че капацитетът на бежанския център в столичния квартал „Овча Купел" е превишен, а скоро се очаква същото и в новооткритите два бежански центъра в столицата.

Вече има открити три центъра за бежанци. Първият център - в кв. „Овча купел" съществува от години, той е с капацитет 800 души. В момента там са настанени над 1000 души, обясни столичният кмет.

„От няколко дни бяхме информирани за откриването на още два центъра - в кв. „Враждебна", което е сграда на Министерството на образованието и науката, с капацитет 500 души, вече са настанени около 400; и във Военна рампа, в сграда на Министерство на земеделието и храните с капацитет 500 души. От вчера започна настаняването на бежанци", допълни Фандъкова.

„Детската градина, която се намира в непосредствена близост с центъра в „Овча купел", имаше проблеми. Затова монтирахме допълнително камери. Разпоредила съм да доизградят оградата, за да бъдат спокойни учителите. Ще насочим и жива охрана там, за да се чувстват спокойни учителите и най-вече родителите и децата", заяви още Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

В контакт сме с министъра на вътрешните работи и с директора на СДВР, но все още смятам, че не е достатъчно осигуряването с полицейски сили на тези райони, заяви още Фандъкова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1787 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.27 | 00:53

1
Фъндъкова, пусни ги в Орландовци - клин клин избива :)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини