Спипаха 5-ма за огромна документна измама

  • 23 септември 2013 17:35

  • 2374
  • 1
Спипаха 5-ма за огромна документна измама
©

Пет лица са задържани за документна измама в особено големи размери при операция на ДАНС, проведена под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП), съобщиха от прокуратурата.

На 20 септември на територията на София са били задържани 5 лица, уличени в извършването на престъпление по чл. 212, ал. 5 от Наказателния кодекс. Арестите са в рамките на образувано от СГП на 16 септември досъдебно производство срещу Нина Петрова за документна измама. Установено е, че Петрова и съучастниците й са направили опит да изтеглят сумата от 360 хиляди евро от сметката на български гражданин, който живее от дълги години в чужбина.

За целта извършителите са се снабдили с документи с невярно съдържание - удостоверение за граждански брак между Петрова и пострадалия от престъплението, смъртен акт на последния и удостоверение за наследници. При опита за теглене на сумата, банката е информирала пострадалия, чрез счетоводителя му. Така се е стигнало и до разкриване на престъплението. СГП е внесла днес в Софийски градски съд (СГС) искане за определяне на мярка за неотклонение спрямо задържаните.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2374 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.24 | 09:13

1
Спипали са ги... за мъдете!

Добави коментар

Водещи новини