ВМРО: Повече от половината имигранти не са сирийски бежанци

  • 23 септември 2013 13:16

  • 2694
  • 4
ВМРО: Повече от половината имигранти не са сирийски бежанци
©

Повече от половината нелегални имигранти преминаващи българската граница през Турция не са бежанци от Сирия, съобщи пред журналисти в Кърджали заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, предаде БТА.

Болшинството били от Чад, Кот д'Ивоар, Мали, Сиера Леоне и Алжир, чиито граждани, по думите му, България не е длъжна да издържа.

Той изрази позиция, че на всеки пострадал от война, търсещ спасение за себе си и семейството си, му се дължи хуманно човешко отношение и грижа.

Според Джамбазки обаче приемането на имигранти и то предимно в тежко социално и битово положение в погранични общини, като Момчилград, би променило демографската картина и би се превърнало в проблем за вбъдеще.

Ангел Джамбазки каза още, че от ВМРО остро възразяват срещу поведението на Турция, която въпреки двустранните спогодби отказвала да приема обратно нелегално преминалите границата с България.

Към днешна дата браздата с Турция преминавали средно около 90 човека на денонощие, уточни заместник-председателят на ВМРО.

Той и колегата му Антон Антонов - областен координатор за Стара Загора, Хасково и Кърджали, пристигнаха в областния град във връзка с възстановяването на партийната структура в общината.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2694 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.09.25 | 07:39

2
Джамбазки е един от малкото останали истински националисти, защото Сидеров изпълни задачата си да очерни думата национализъм! Сега, когато демографския срив на българския етнос е пълен и държавата стимулира другите етноси - няма спасение за България!

2013.09.25 | 15:51

4
Благодарение на Волен Сидеров в НС има националистическа партия вече 8 години.Сидеров има позиция и мнение за демографската криза или Сирия много преди ангел джамбазки.

2013.09.25 | 15:51

3
Абе дайте му някой пост на тва м'че, откога драпа и то с зъби и нокти да закачи нещо от сладката торта като батко си Волен и после да лежи по гръб. Направо жал ми става, вижте как жално гледа.
11

2013.09.24 | 20:14

1
реши се дамогр.проблем

Добави коментар

Водещи новини