Водолазите, извадили трупа на дядо Кирил, са живи

  • 20 септември 2013 15:13

  • 4528
  • 4
Водолазите, извадили трупа на дядо Кирил, са живи
©

Водолазите от "Гражданска защита", които извлякоха на сушата тялото на удавения митрополит Кирил, са живи и здрави. Двамата наши служители и в момента си изпълняват задълженията, заяви шефът на Пожарната във Варна комисар Тихомир Тотев, информира 24 часа.

"Те дори не са се гмуркали. Само са сложили неопреновите костюми и са доплували до тялото на владиката, което е било на повърхността. Дори не се наложило да слагат дихателните апарати и бутилките с кислород", каза колега на двамата. Комисар Тотев добави, че не знае други водолази да са участвали в акцията. Слухът за това, че спасителите се удавили мистериозно, защото видели подутини по главата на мъртвия дядо Кирил, произлиза от догадките на блогър. Той бе разпространен като абсолютна истина от сайта "Пик".

На 15 юли край Бяла се удави 26-годишният водолаз от ВМС Александър Иванов. Той се подхлъзнал на катера, на който се намирал и паднал с бутилките на гърба си във водата. Иванов обаче не е участвал в акцията по изваждането на тялото на митрополит Кирил, чийто труп бе открит в морето край Траката седмица по-рано, съобщи шефът на Военноокръжната прокуратура във Варна Данчо Славов. Разследването за смъртта на водолаза установи, че причината е баротравма. Досъдебното производство е приключило, добави той.

Още по-загадъчна се оказва смъртта на втория водолаз, който според разсъжденията в блога е от Белослав. Наистина имаше случай на удавяне на 54-годишен мъж от Белослав на плажа до устието на река Камчия, но той въобще не е бил водолаз, заяви пресаташето на полицията във Варна Ивана Милева. Тя разпространи съобщение, в което се казва: "Ръководството на Областна дирекция на МВР и ръководството на Областно управление ПБЗН в гр. Варна категорично заявават, че служителите на Група "Спасителна дейност" към ОУПБЗН - Варна, които са участвали в изваждането на тялото на Негово Високопреосвещенство покойния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, са живи и здрави, и продължават да изпълняват своите задължения по установения график". Милева обясни, че двамата не могат да дават изявления заради продължаващото разследване под надзора на Варненската районна прокуратура.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4528 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Алекс

2013.09.22 | 20:38

4
Преди казваха за вестниците, че освен датата нищо друго не е вярно. Защо ли си спомних това?
яне лъжловски

2013.09.21 | 20:28

3
последно-живи или не,че ми омръзна да чета за водолази..........???стига сте лъгали!
a

2013.09.21 | 13:38

2
Е нали са сигурни , че митрополит Кирил се е удавил ,тогава какво още разследват ?
a

2013.09.21 | 07:34

1
Е нали са сигурни , че митрополит Кирил се е удавил ,тогава какво още разследват ?

Добави коментар

Водещи новини