Скритото криминално досие на нападателя на Доган

  • 20 септември 2013 06:08

  • 5078
  • 4
Скритото криминално досие на нападателя на Доган
© Булфото

Задържаният за атентата срещу Ахмед Доган Октай Енимехмедов има скрита до момента криминална биография, която не е свързана с известния наркобос от близкото минало Ицо Ширев - Боксьора, пише "168 часа".

25-годишният мъж, който се опита да застреля почетният председател на ДПС, има регистрация в полицията и като ученик, а работата му за Боксьора не е била на обикновен бияч в наркоструктурата му, а на човек, който е прибирал всекидневните обороти от дилърите, пише изданието.

Студентът отличник от ВИАС се забърква в поредица от криминални инциденти с побоища о дорга, но винаги успява да се измъкне сух.

Данни за участието му в наркоорганизацията полицията в София събира през 2010 и 2011 г., когато бригади на Ицо Ширев с брадви в ръце ударно завземат териториите на други пласьори в центъра на София и в кв. "Студентски град". Експанзията е последица от оттеглянето на големите босове от миналото заради проточилите им се проблеми с правосъдието.

Октай Енимехмедов не просто е имал обща снимка с Ицо Ширев-Боксьора, както обяви веднага след атентата срещу Ахмед Доган вътрешният министър тогава Цветан Цветанов. Студентът атентатор е бил от най-близкото обкръжение на наркобоса. Двамата са имали общи националистически интереси и герои като например Васил Левски. Само преди месец излезе наяве случка от Софийския централен затвор, при която лежащият там Октай Енимехмедов е пребил жестоко двама пандизчии, които се изгаврили пред него с Апостола на свободата. Васил Левски е и единственият герой, пред когото се прекланя и Ицо Ширев.

Той е роден в града на Апостола Карлово и в една от малкото свои медийни изяви казва: "От него съм се научил да бъда борбен докрай и да отстоявам правата си".

Източници от полицията, но и от престъпния свят свидетелстват днес пред "168 часа", че атентаторът на Доган и наркобосът са връстници и са били постоянно заедно както по време на работа за организацията, така и в боксовата зала (и двамата са боксьори, Октай - младежки шампион, а Ширев участва и в свободни боеве), но и на забавления вечер. Същите източници дори разказват, че Октай е имал и друго задържане в софийско РПУ с амфетамини и голяма сума пари в различни валути, но случаят е бил потулен.

Така или иначе героят от НДК се измъква сух след това задържане с дрога. Както и в следващия инцидент от 25 октомври 2011 г. Този път действието се развива в Бургас. Енимехмедов е арестуван пред заведение в морския град и е откаран във Второ полицейско управление.

Последвайте канала на

5078 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ха ха

2013.10.16 | 14:55

4
Пеевският сайт започва да лее по.мия по Октай! Дръжте се! Ще го изкараме из.род, защото е решил да се опълчи на турската мафия!

2013.10.16 | 14:55

3
Много лошо това да харесват Левски, новата власт не одобрява такива честни български патриоти.
Gnomit

2013.09.29 | 13:25

2
Двамата са имали общи националистически интереси и герои като например Васил Левски. xaaxaXAAXAXAAXAXAXAXAXXAXA qma prilika are da me slojite i mene v zatwora togawa?

2013.09.25 | 08:53

1
"...Октай е имал и друго задържане в софийско РПУ с амфетамини и голяма сума пари в различни валути, но случаят е бил потулен." ; "...Енимехмедов е арестуван пред заведение в морския град и е откаран във Второ полицейско управление."!!! Бахти "сериозния" сайт! Ами...дайте малко повече инфо. Повече факти. Стига вече с тия догадки и истории изсмукани от палците на краката! Непроверени версии...неща,които уж сте чули от "достоверните си източници". Същите тия, благодарение на които пишете гръмките си заглавия, опитвайки се зорлян да обладаете закърнелия читателски ум! Е да,ама с подобни клозетни, словесни гърчове няма как да стане. Тоя бил казал,оня бил видял... Повече ми мяза на разказ от Агенция "Как' Сийка",на която главния инспектор цял ден стои на пейката пред блока и не пропуска нищичко от случващото се наоколо. P.S.:Аз снощи се върнах от една далечна галактика, между другото. На почивка с ваучер бях. Много поздрави имате от Люк Скайуокър!

Добави коментар

Водещи новини