Задържаха двама, заподозрени в извършване на убийство в село Брадвари

  • 19 септември 2013 17:06

  • 1675
  • 0
Задържаха двама, заподозрени в извършване на убийство в село Брадвари
©

Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в Областната дирекция на МВР и РУ "Полиция" в Силистра са задържали двама мъже, заподозрени в убийството на 68-годишен жител на силистренското село Брадвари, бе съобщено на пресконференция, дадена от Окръжната прокуратура и Областната дирекция на МВР в Силистра.

След откриването на трупа на 11 август са проведени над 100 беседи с жители на село Брадвари и околните села, имали различни връзки с убития. Постепенно кръгът на заподозрените е стеснен и се установяват извършителите на убийството - С.Ц. на трийсет и три и Е.С. - на трийсет и пет години. Намерени са доказателства, че вечерта, в която е извършено убийството, двамата се намирали в района на село Брадвари. Има и свидетел, чиито показания, дадени пред съдия, уличават мъжете като извършители на тежкото престъпление. Вчера криминалистите са намерили и иззели и веществени доказателства, уличаващи по безспорен начин заподозрените в престъплението мъже. Назначени са експертизи, чиито резултати се очаква да подкрепят тезата на обвинението.

Двамата заподозрени имат богато криминално минало - единият е осъждан за грабежи, побои и множество кражби и преди около две години е излежавал ефективна присъда за престъпленията си. Ефективна присъда за поредица кражби е изтърпявал и другият заподозрян. Според основната версия на разследващите, тежкото престъпление е извършено, за да бъде ограбена голяма сума пари, с която мъжете смятали, че жертвата разполага. На двамата е наложена постоянна мярка задържане под стража.

Под ръководството на Окръжна прокуратура в Силистра разследването продължава в рамките на образуваното по случая досъдебно производство. Това е третото убийство, извършено в Силистренско през тази година. И трите престъпления са разкрити.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1675 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини