КАТ ще засилят контрола с камери по пътищата

  • 18 септември 2013 17:48

  • 1101
  • 0
КАТ ще засилят контрола с камери по пътищата
©

От началото на годината пътнотранспортните произшествия извършени от таксиметрови водачи са над 200, има 5 жертви. Извършват се редовно проверки на тези водачи и ако се установят нарушения се налагат съответните санкции, каза комисар Антон Антонов, началник отдел „Пътна полиция" към Главна дирекция „Национална полиция" в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Практиката показва, че камерите действат ефективно и ние ще продължим да работим в тази насока. Ние взехме мерки и препоръчително би било младите шофьори да се упражняват по-отрано и поне първата година да карат с придружител.

"Започнали сме изготвянето на нов закона за движение по пътищата, защото смятаме, че поредна поправка няма да даде нужните резултати. Няма как да приема, че записването на всички ползватели на колата в талона ще улесни "Пътна полиция". Ние ще направим всичко възможно да облекчим събирането на глобата. подготвя се законодателна инициатива, според която, ако до шест месеца след съставянето на акта, виновният ще трябва да се явни в КАТ, ако не се яви това става автоматично", каза Георги Свиленски, заместник-председател на Комисията по транспорта.

Той добави, че разчитат на медиите да популяризират мерките и глобите, за да бъдат шофьорите по-предпазливи на пътя и да пазят останалите участници в движението, визирайки гонките по улиците.

Свиленски обясни още, че готвените промени са още в много ранна фаза и предвидените по-големи глоби скоро няма да влязат в сила.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1101 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини