Стогодишна къща изгоря в Габрово

  • 17 септември 2013 10:03

  • 1006
  • 0
Стогодишна къща изгоря в Габрово
©

Стогодишна къща изгоря в Габрово за минути.

Петима души се спасили като по чудо, съобщава Нова телевизия. Къщата пламнала докато хората спели. Засегнати са и съседни къщи. "Не знам как се събудихме. По чудо излязохме от горящия си дом. Петима души бяхме в него. Внуците ни са на 6 и 14 години. Те и снахата чули плач, а ние усетихме силната миризма на изгоряло в съня си. В суматохата не взехме нищо. Всичко изгоря. Излязох от къщата с една нощница и с тънка блузка, а съпругът ми само по слипове", сподели пред камерата на Нова телевизия пострадалата баба Генка.

"Сложих маркуча на чешмата и веднага започнах да гася, но ние сме с резервоар и много ниско налягане. В това време съпругата ми се обади на пожарната. В един момент задуха вятър и всичко изгоря", добавя съпругът й – дядо Бончо.

Пострадалите твърдят, че диспечерите на спешния телефон 112 са забавили идването на пожарната. "Съпругата ми се обади и им каза, че къщата гори, а имаме и малки деца. Предупреди ги, че ще изгорим, а диспечерката й казала "Спокойно, госпожо", уточнява възрастният мъж.

По случая е направена проверка, съобщи комисар Георги Русинов. пред камерата на Нова телевизия. Според него, пожарникарите стигнали до горящата къща за 15 минути. Това е най-краткото време, за което колегите могат да преодолеят 10 км, защото пътят е много лош, уточни Русинов.

Първият сигнал за пожара е пристигнал в 6.36 часа в спешния център на Русе, а в Габрово, в 6.38 часа. Дежурните екипи са реагирали мигновено, но къщата е изгоряла.

Общината е предоставила жилище за децата и родителите им, но то все още е необзаведено. Възрастните членове на семейството вероятно ще получат фургон за живеене, за да са близо до оцелелите си животни.

Последвайте канала на

1006 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини