Три коли изгоряха в София

  • 14 септември 2013 21:08

  • 3930
  • 2
Три коли изгоряха в София
©

Три автомобила изгоряха при огнен атентат в София. Палежът бил извършен два часа след полунощ вчера в кв. "Гоце Делчев", пише "Труд". От столичната полиция потвърдиха информацията.

Пламъците обхванали първо "Фолксваген Голф", паркиран пред блок 236. После бързо се пренесли върху паркираните в близост два автомобила.

"Чух първо три пукота като от пиратки. Зачудих се какво става по това време на нощта. Когато погледнах през прозореца, видях пламъците как се извиват над автомобилите", разказа очевидка.

На място веднага пристигнали полицаи и пожарникари. След като изгасили огъня, експерти установили, че фолксвагенът е запален умишлено. Той е на мъж, който няма криминални регистрации в полицията, казаха от СДВР. Според запознати е работел в автосервиз. От пламъците пострадал и автомобил на зъболекарка, както и старозагорска кола. Собствениците пристигнали часове по-рано на гости на дъщеря си. Полицаи изясняват причините за огнения атентат.

Жена пък реши да подпали имота на брат си, като драсна клечката на огромна купа с люцерна, струпана в двора му в шуменското село Байково. При пожара в нощта срещу петък едва не изгоряла къщата на 36-годишния Б. С., а огнеборци хвърлили 16 тона вода, за да потушат пламъците.

В хода на разследването станало ясно, че палежът е дело на сестрата Г. С. (38 г.). Жената се оправдала, че действала под въздействието на алкохола. Двамата имали стари семейни дрязги, разказаха запознати.

Последвайте канала на

3930 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Калинке и в Лозенец горя кола

2013.10.17 | 11:27

1
Източниците не ти ли казаха? Само че при нас не се подпалиха околните коли, но Фолксваген Поло изгоря като факла. Точно в 2 часа.
Поправям се

2013.10.17 | 11:30

2
Не погледнах датата на новината, за което се извинявам. Полото в Лозенец изгоря тази нощ.

Добави коментар

Водещи новини