Измамник се представя за зет на мюфтия, иска 340 000 лв.

  • 09 септември 2013 06:25

  • 1498
  • 0
Измамник се представя за зет на мюфтия, иска 340 000 лв.
©

Престъпник, представящ се за зет на главния мюфтия, две години е разследван за опит за крупна измама. Заради недостатъците на родното ни законодателство обаче в крайна сметка той може да се отърве само с парична глоба, съобщава Монитор.

През 2011 г. Юксел Ахмедов завел дело и представил пред Районния съд в Горна Оряховица запис на заповед за 340 хил. лв., подписана уж от шефа на фирмата “Грестокомерс” Стоян Стоянов през 2010 г. Любопитното е, че искането за немалката сума пари било предявено пред съда само няколко месеца след смъртта на собственика на фирмата, който уж бил подписал документа. Съдът издал изпълнителен лист за исканата сума. Съпругата на починалия бизнесмен подала жалба в прокуратурата и срещу Ахмедов започнало разследване. В хода на проверката станало ясно, че през 2010 г. фирмата “Грестокомерс” изобщо не била изпадала във финансови затруднения, върху нея не тегнели запори и забрани и тези 340 хил. лв., които Ахмедов уж бил предоставил срещу запис на заповед, не й били необходими.

Няколко графологични експертизи установили категорично, че подписите под представения в съда документ не са нито на починалия бизнесмен Стоянов, нито на съпругата му. Установено било, че семейство Стоянови никога не са виждали и не са имали никакви бизнес или финансови контакти с Юксел Ахмедов. Всички доказателства сочели, че Ахмедов е измамник и трябва да бъде съден. Оказало се обаче, че това далеч не е толкова просто. Според прокуратурата мъжът не можел да носи отговорност за фалшифицирането на документа, а само за неговото предявяване. И тъй като за това престъпление предвиденото в закона наказание е по-малко от 3 години затвор, а обвиняемият не е осъждан досега, от прокуратурата са внесли предложение за освобождаването на измамника от наказателна отговорност. Според търновски юристи той най-вероятно ще се отърве само с парична глоба.

Последвайте канала на

Novini.bg
1498 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини