Пожари унищожиха 820 дка сухи треви

  • 28 август 2013 11:31

  • 1164
  • 0
Пожари унищожиха 820 дка сухи треви
© Булфото

Двадесет и осем огнеборци от Кърджали и Момчилград потушиха 820 декара горящи сухи треви по пътя за село Енчец, във вилната зона на Царевец и в района на село Брош, съобщиха днес от пресцентъра на полицията, предаде БТА.

Трите пожара избухнаха в интервал от няколко минути вчера след обяд. Около 500 декара треви са обхванали пламъците във вилната зона, където пожарът беше потушен, преди да нанесе материални щети. Човешка небрежност е причинила запалването. Освен 150 декара сухи треви в района на село Брош са изгоряли два автомобила и микробус, изоставени в необработваема нива. Огънят тук тръгнал след късо съединение в далекопровод.

Небрежност при боравене с открит огън и причинил пожар в района на село Енчец, където пламъците са обхванали 170 дка. сухи треви. По същата причина е избухнал пожар в крумовградското село Егрек, в който изгоряла 25 дка. суха растителност. Екип напожарната, 6 работници от Държавното горско стопанство и 32-ма от местни доброволчески групи от селата Бук, Лъжичник и Егрек са потушили огнената стихия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1164 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини