Закопчаха телефонни измамници

  • 27 август 2013 10:54

  • 1098
  • 1
Закопчаха телефонни измамници
©

След проведени бързи и прецизни действия по разследването криминалисти от РУП – Павликени задържаха трима мъже, направили опит да измамят 82-годишен мъж от Велико Търново по схемата "Колетна пратка от близък". Това съобщиха от Областната дирекция на МВР - Велико Търново.

В неделя по обяд непознат се обадил на възрастния мъж, който го припознал като свой приятел, пребиваващ в момента в чужбина. Мъжът попитал дали е получена колетната пратка. Потърпевшият съобщил, че не е получавал колет. Тогава "приятелят му" му дал телефонния номер на куриера, за да се разберат за доставянето й. 82-годишният мъж позвънил на "куриера", който пък обяснил, че е платил на митницата 2300 лв. за пратката. Двамата се уговорили да разменят парите и колета в Павликени. Потърпевшият обаче се усъмнил в истинността на цялата история и сигнализирал полицейските служители. След проведени незабавни заградителни мероприятия на мястото, където е трябвало да се осъществи размяната, са задържани 37-годишният Л.Л. от Горна Оряховица, криминално проявен и осъждан за измама, 39-годишният М.Ж. от с. Стамболово, криминално проявен за кражби и измама и 43-годишният Г.А. от Горна Оряховица, криминално проявен за кражба и измама. След доклад на събраните по случая материали пред Раойонна прокуратура – Павликени тримата са привлечени в качеството на обвиняеми.

С постановление на прокуратурата са задържани за срок от 72 часа.

Последвайте канала на

1098 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.08.27 | 21:15

1
Хванали ги. Та те се знаят много добре от полицията - цигани от Левски, Горна Оряховица, Костинброд! Имат палати, като университети и нито един ден трудов стаж! И като са ги хванали тия какво ще им направят? Може би ще им се извинят.

Добави коментар

Водещи новини