220 пожара потушени за денонощие

  • 25 август 2013 07:05

  • 1262
  • 0
220 пожара потушени за денонощие
© Булфото

220 пожара са били потушени само за денонощие, съобщиха от МВР вчера. Огнеборците пък са реагирали на над 264 сигнала за произшествия през денонощието в петък срещу събота, пише в. Монитор.

Най-големи щети от огнените стихии има около свиленградските села Равна гора, Студена и Михалич. Там са изгорели 20 000 дка смесена гора, треви и лозя. Борбата с огъня там бе дълга, като до вчера следобед пожарът бе овладян, но отделни огнища продължаваха да догарят. Периметърът на пожара продължава да е под постоянно наблюдение, уточниха от МВР. 440 дка борова и 40 дка широколистна гора пък изгоря от пожара, възникнал над село Искрец, община Своге. Потушаването на огъня там отне около два дни. В него участваха 50 огнеборци с четири противопожарни автомобила, два джипа за гасене на пожари и хеликоптер. Огнената стихия там беше ликвидирана вчера по обяд. В момента се търсят причините за възникване на огъня.

Горският пожар над с. Кремиковци също бе локализиран вчера, съобщиха от МВР. Огнеборците доизгасяха до последно отделни огнища, които лесно се възпламеняваха от вятъра. В гасенето се включиха противопожарни екипи с шест автомобила, автоцистерна и два автомобила на горското стопанство. До вчера следобед спасителите все още се опитваха да потушат огъня, обхванал в петък вечерта смесена гора в местността Острица, която се намира до село Вълча поляна. В късния следобед огънят там бе ограничен на площ от около 70 дка иглолистна гора на около 700 м от българо-турската граница. В потушаването на пожара се включиха три автомобила, 18 служители на областната служба за пожарна безопасност в Ямбол, служители от Гранична полиция и 15 военнослужещи.

Сформиран е и щаб за ръководство на силите, за което от Гранична полиция са уведомили и турските власти. Пожарникарите припомнят, че голяма част от огнените стихии са причинени именно от човешка небрежност. Затова предупреждават хората да бъдат много внимателни и да не изхвърлят незагасени фасове от цигари.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1262 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини