Закопчаха изнудвачи в Пазарджик

  • 22 август 2013 15:13

  • 1480
  • 0
Закопчаха изнудвачи в Пазарджик
©

В Пазарджик са задържани двама мъже за изнудване, съобщиха от пресцентъра на МВР. Разследването по случая започнало след като жител на Пазарджик подал сигнал в полицията за изнудване и упражнен върху него тормоз.

Човекът обяснил, че в началото на януари се срещнал със своя познат Г.Д. на 37 години от Пазарджик, поискал му заем от 200 лева, уговорили се да му ги върне до края на месеца. След като не успял да се издължи навреме, Г.Д. започнал да го притиска по телефона. Заради закъснението, сумата за връщане постоянно растяла и след още месец заемодателят го принудил да подпише запис на заповед, с която се задължава с 2400 лева.

Длъжникът периодично погасявал задълженията си с малки суми, но вместо да намалява, заемът му ставал все по-голям. Междувременно заплахите не спирали, част от тях – закани за саморазправа и физическо насилие, отправял приятелят на Г.Д.- пазарджиклията Н.Б. на 40 години. Така само за осем месеца заемът от 200 лева набъбнал на 21 000 лева.

В хода на проведеното разследване информацията на потърпевшия била потвърдена. Последвало задържането на Г.Д. - криминално проявен и регистриран за документни измами, и Н.Б. Вчера с постановление на Районната прокуратура срокът за задържане на двамата е удължен на 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по документиране на случая продължава.

Последвайте канала на

1480 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини