Голям пожар гори край село Локорско (обновена+снимки)

  • 21 август 2013 15:10

  • 6503
  • 5
Голям пожар гори край село Локорско (обновена+снимки)
© булфото

Пожар гори край софийското село Локорско, съобщиха от Столична община.

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска отива на мястото на възникналия пожар. Тя е разговаряла с главен комисар Никола Николов – директор на ГД ПБЗН, който я е уверил, че е мобилизирано включването на два вертолета. На мястото на пожара работят осем пожарни. Осигурени са две водоноски. В потушаването на пожара са се включили доброволци от района и допълнително ще се включат доброволци от формированието на Столична община.

Фандъкова, която вече е на мястото на възникналия пожар, е поискала от Изпълнителна агенция по околна среда мобилна лаборатория да извърши замерване на състоянието на въздуха, съобщиха от пресцентърът на Столичната община.

Пожарът е в борова гора, частично върхов, разпрострял се е на фронт около 1,5-2 км и обхваща около 500 дка иглолистна растителност. Предприемат се мерки да не се допусне разрастването на огъня, като се прави просека в гората. Фандъкова заяви пред камерите на БНТ, че опасност за жителите няма, но ако се наложи има готовност да се евакуират хората. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6503 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
joro

2013.08.22 | 08:33

5
i v selo iskrec ima goliam pojar.
баба ти

2013.08.22 | 08:33

4
абе подпалвачи колко щеш, и при боико гореше - даже повече , ама си траехте бе мишоци , защото ви завираше там откъдето сте излезли......, много смело драскате сега - що не драскахте когато всичко се копираше и всичко се послушваше ???? мишоци..... ще гризнете дръвцето........

2013.08.22 | 08:32

3
При БСП/ДПС всичко гори. Електората требва да има безплатни дърва за зимата. Бяхме забравили малко за пожарите ама...
ВЯРА

2013.08.22 | 08:32

2
Как няма да гори,ма само вижте кой е шефа на пожарите в ИАГ, то и там са сложели лица от ДС,МИ ТОГАВА ВСИЧКО ЩЕ ИЗГОРИ,щом и ДС и с пожарите се са заели.Николай ПИРОНКОВ вземи се гръмни, ако разбираш нещо от пожари,само медийни изяви,ма и там две приказки на кръст не можеш да вържеш.
Fireto

2013.08.22 | 08:32

1
Ти нормална ли си ма, пача? Хората се мъчат да гасят пожара, ти ще дрънкаш политически мърсотии! Я бегом да взимаш лопатата и да отиваш в гората, мърша скапана!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини