Майка на кмет спипа телефонен измамник

  • 20 август 2013 20:44

  • 2389
  • 2
Майка на кмет спипа телефонен измамник
©

Ловък капан на "ало" измамник от плевенско село спретна майката на сопотския кмет Веселин Личев. 76-годишната Гинка Личева храбро залови мошеника и го предаде на полицията, пише 24 часа.

"Момче, голям карък си, щом попадна точно на мен! Хайде, сега върви в ареста и друг път пак звъни по телефоните да искаш пари", казала тя на циганина, докато му слагали белезниците. 2 ч по-рано леля Гинка получила обаждане вкъщи. Непознат мъж се представил за лекар от пловдивска болница и съобщил, че снаха си е счупила крака и трябва да бъде оперирана. Това щяло да струва 15 000 лева.

"Ваня ли е пострадала?", попитала оперената пенсионерка, която веднага схванала, че се опитват да я преметнат. "Да, същата", бил незабавният отговор отсреща. Ваня всъщност е съпругата на кмета. "Майка ми е била 40 г. търговски работник и има опит в сделките. Започнала да се пазари с мнимия доктор и "паднала" на 5000 лв.", смее се Веселин Личев.

Измамникът поръчал да чака на вратата с парите. Щял да прати санитар да ги вземе. Гинка нарязала стари вестници и направила от тях пачка. Междувременно се обадила на сина си и на полицията. "Успях да отида при мама, когато всичко вече беше приключило. Нямах никакви съмнения, че ще се справи перфектно. И на тези години акълът сече като бръснач", доволен е Личев. Оказало се, че същият циганин е завлякъл още възрастни хора в Сопот с общо 4 бона.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2389 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Noviqt

2013.08.21 | 19:43

2
Скоро четох коментари как така все още има възрастни хора, които се хващат на въдицата за пострадали роднини. Ще ги има, защото не се дава достатъчно гласност на показателни случаи като този. Половин година ни надуват главите с клипове за цифровизацията. Не е ли възможно по държавна поръчка да се направят и излъчват подобни клипове, които ще помогнат на възрастните хора по-лесно да се усещат кога ги лъжат. Такава превантивна мярка, според мен, съвсем не е излишна.
bogi

2013.08.21 | 18:55

1
bravo. Mnogo vqrno!

Добави коментар

Водещи новини