Пожар край Стара Загора (обновена)

  • 20 август 2013 17:15

  • 2665
  • 0
Пожар край Стара Загора (обновена)
© Булфото

Пожар гори край Стара Загора над кв. "Лозенец" в района на местността „Зайчева Поляна”, съобщиха от ОДМВР - Стара Загора.

След подаването на сигнал, на мястото веднага е изпратен противопожарен екип. При пристигането му е установено, че става дума за горяща около 50 дка борова гора. Цялата районна служба Пожарна безопасност и защита на населението е мобилизирана. В гасителните действие е включена и Групата за спасителни действия към ОУПБЗН – Стара Загора, както и модул от поделение на Министерство на отбраната. Сформиран е кризисен център с участието на областния управител - Живка Аладжова.

Двадесет пожарникари, двадесет военнослужещи и също толкова доброволци участват в гасенето на пожара при местността „Зайчева поляна”, област Стара Загора, който се разрази по-рано днес. Това съобщиха от Областна администрация – Стара Загора. Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова е на мястото на пожара над местността „Зайчева поляна” на север от кв. „Трите чучура – Север” и ръководи спасителните дейности. Аладжова донесе минерална вода на огнеборците. На мястото на пожара има и багери, които ще се включат в ограничаването на пламъците. Аладжова очаква всеки момент на мястото на пожара модулното формирование от ІІ Тунджанска механизирана бригада. Областният управител е в непрекъсната комуникация с ръководителите на ІІ-ра Тунджанска механизирана бригада, ОДП на МВР, ВиК и др. институции. Всички станции на РИОСВ отчитат добри показатели на въздуха. Няма опасност за населението.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2665 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини