Чочо пръв показал гробовете на жертвите на "Килърите 3"

  • 19 август 2013 12:29

  • 13125
  • 5
Чочо пръв показал гробовете на жертвите на "Килърите 3"
©

Стойчо Стоев-Чочо от Перник - мъжът, който бе заподозрян за смъртта на Мирослава и се самоуби, посочил първи на полицията мястото, където "Килърите 3" са закопавали труповете на жертвите си, съобщава "Труд", позовавайки се на  източници, свързани с разследването на пернишката банда за мокри поръчки.

Година и половина показанията на Чочо за тайните гробове събирали прах в папките на ГДБОП. Антимафиотите - гузни, защото са допуснали задържаният от тях да се гръмне при огледа в жилището му, не предприели нищо по тази следа. Заради преминаването на ГДБОП към ДАНС към началото на юли оперативната информация, събрана при разпитите на Чочо, била предадена на "Криминална полиция". Ченгетата изготвили план, по който да съберат сведения и открият свидетели така, че данните да бъдат потвърдени или отхвърлени. Резултатът - акция "Килърите 3".

17-годишната Мирослава Николова от Перник бе отвлечена на 7 ноември 2011 г. Съдбата на момичето остана неизвестна до 11 януари 2012 г. Тогава ченгетата от ГДБОП задържаха Чочо, който направил самопризнания.

Според твърденията му Мирослава била отвлечена от него и Марио Любенов-Заека, за да изнудват богатия приятел на сестра да плати откуп. Още същата нощ Мирослава била убита, а двамата решили да закопаят тялото в района, за който Чочо бил чувал, че има заровени трупове на изчезнали дилъри от бандата на Райко Кръвта. Идеята им била, че дори някога останките на Мирослава да бъдат намерени, полицията ще се насочи към пернишките наркодилъри, а Чочо и Заека нямали нищо общо с тях.

Чочо знаел за дилърските гробове по разкази на приятели. Няколко години той бил доверен човек на пернишки бос, който нямал общ бизнес и не бил съперник на Райко Кръвта и наследниците му. Като запален ловец Чочо бил обикалял из безлюдната местност, наблизо до която няма села, а пътищата до нея са трудно проходими.

В мразовития ден на 11 януари 2012 г. към 14,30 ч Чочо посочил евентуалното място, където е гробът на Мирослава. Тялото обаче било изкопано на другата сутрин, тъй като денят бил къс и от ГДБОП не могли да организират група за оглед преди да се е стъмнило. Към 12,30 ч на обед на 12 януари с.г. Чочо бил заведен на оглед в дома му в Перник. Според официалната версия, с която прокуратурата прекратява разследването на смъртта му, без да го видят полицаите, Чочо сам успял да отключи металната каса с ловна пушка и пистолет и да се застреля с късото оръжие.

Последвайте канала на

Десислава Станева
13125 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
hmm

2014.11.11 | 01:08

5
Gnila istoriq e towa, 4o4o si go "samoubiha", kakwi li ne wariqnti ne se pusnaha kato sluhowe...

2014.11.11 | 01:07

4
за мене ,спецовете са му помогнали да се самоубие.трябва наново да се направят пълни разследвания и експертизи. и нищо чудно мутрите под прикритие ЦВ.ЦВ.-Б.Б. да стоят зад ''самоубиството''

2014.11.11 | 01:07

3
за мене ,спецовете са му помогнали да се самоубие.трябва наново да се направят пълни разследвания и експертизи. и нищо чудно мутрите под прикритие ЦВ.ЦВ.-Б.Б. да стоят зад ''самоубиството''
venci

2014.11.11 | 01:07

2
сега трябва и цялата полиция на перник да е в затвора защото излиза ,че те са покровителствали убийците и са делили плячката.

2014.11.11 | 01:06

1
Абсолютно сте прави.Чочо са го убили по нареждане,за да не се разприказва за убийствата,защото е нямало какво да губи и е тръгнал да пее.Имало е два варианта пред него- риск да го намерят един ден ,но да е свободен или затвор за много дълго време.Говорил е с полицаи,те са се обадили на когото трябва и оттам е дошла поръчка за ликвидиране.А може и самите ченгета да се занимават с мокри дела.Кой знае....

Добави коментар

Водещи новини