Пожарната: Имаше опасност от взрив (обновена)

  • 19 август 2013 07:15

  • 2951
  • 0
Пожарната: Имаше опасност от взрив (обновена)
© булфото

Трябва да установим историята на газовите бутилки, каза главен комисар Николай Николов директор на "Пожарна безопасност и защита на населението" по БНТ.

Според хора на обекта е имало 15 бутилки, като една е изчезнала, която вероятно е под развалините. Имаше опасност от друг взрив, защото бутилки продължаха да изпускат газ. Тези съоръжения не са контролират от пожарната, а от службата за метрология. Според Николов количеството бутилки  с газ е било надвишено.  Той потвърди, че първоначалната версия е, че експлозията е причинена от теч в газова бутилка, която е избухнала. По останалите бутилки също е имало теч.

В момента са прави експертиза на газовите контейнери. По думите на Николов взривилата се бутилка не е била допълнително нагрята от служителите в китайския ресторант.

Според източник на Пирогов състоянието на тежко пострадалия все още критично. Четирима от пострадалите по време на взрива в столицата са в добро състояние. Това казаха от болница "Царица Йоана" пред Нова телевизия.Д-р Георги Евтимов посочва пред ТВ7, че настанените в ИСУЛ са в стабилно състояние. Той допълни, че пострадалата жена е контактна.

Мирослав Пашов директорът на Театъра на Българската армия посочи по БНТ, че още не може да се направи точна преценка на материалните щети след вчерашния инцидент.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2951 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини