Удариха голямо количество безакцизни цигари и алкохол

  • 15 август 2013 14:39

  • 1784
  • 1
Удариха голямо количество безакцизни цигари и алкохол
©

Полицаи са иззели стотици късове безакцизни цигари и над 73 литра контрабанден алкохол при специализирана полицейска операция на територията на Софийска област. Това съобщиха от ОД на МВР – София област.

Нелегалната стока е иззета от частни домове, търговски обекти и лица. Полицейската операция е включвала 12-те районни управления “Полиция” не територията на областта.

50-годишен с инициали Г. С. от град Костенец е бил засечен в момент на продажба на безакцизни цигари на негов съгражданин. Последвала проверка на домашния му адрес, където полицаите се натъкнали на 520 къса контрабандни цигари от различни марки. От къщата на криминално проявения и осъждан мъж са иззети също и 50 литра алкохол без бандерол, разпределени в бутилки от по 5 литра. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление.

Още нелегален алкохол е иззет и от два търговски обекта в град Самоков. Служители от икономическа и охранителна полиция извършили внезапна проверка на пивница на ул. “Цар Борис ІІІ”. В заведението, стопанисвано от 59- годишния с инициали П.И., без криминални прояви до момента, били открити и иззети 20 литра високоградусови алкохолни напитки в различни цветове, разлети в пластмасови и стъклени бутилки. По случая е образувана преписка, уведомена е и районна прокуратура в Самоков. Проверен бил и денонощен магазин на ул. “Македония”, с 69-годшиен управител с инициали М.К. От продавачката в обекта, с протокол за доброволно предаване, са иззети 3.5 литра високоградусови напитки в пластмасови бутилки от минерална вода. Срещу управителя е образувана преписка за извършено престъпление.

Значително количество контрабандни цигари са иззети и от 23-годишен от Копривщица. У него служителите на реда са открили 360 къса без български бандерол, които са иззети с протокол за доброволно предаване. По делото е образувана е преписка.

Полицаи от областната дирекция съвместно с колегите им от град Ихтиман са извършили проверка на хранителен магазин на ул. “Божур”. В обекта, стопанисван от 34-годишен с инициали Г.Б., са били открити и иззети 180 къса безакцизни цигари. На контрабандни изделия полицаите са попаднали и при проверката на частен дом на ул. “Странджа”. В присъствието на 25-годишна с инициали В.М., която живее в къщата, са установени и иззети 140 къса цигари както и 2.141 кг насипен тютюн без български бандерол, а също така и 280 празни заготовки за цигари. Образувани са преписки за престъпление.

При проверка на къща в град Правец полицаите са открили, че 34- годишният й обитател с инициали М.К. съхранява 100 къса цигари без акцизен бандерол. Тютюневите изделия са иззети, а материалите от проверката са докладвани на районна прокуратура Ботевград.

Последвайте канала на

1784 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.08.15 | 20:27

1
I men kvo me gree tui a????????????????/

Добави коментар

Водещи новини