Небрежност е най-вероятната причина за взрива край Езерово

  • 15 август 2013 14:25

  • 1708
  • 0
Небрежност е най-вероятната причина за взрива край Езерово
© Булфото

Небрежност при работата е най-вероятната причина за изтичането на пропан-бутан край варненското село Езерово, който предизвика пожар и взривове вчера. Това заяви на пресконференция главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР.

Комисар Николов посочи, че при преливането на пропан-бутан от жп цистерна в автоцистерна най-вероятно се е скъсал маркучът и оттам е започнало изтичането на газ. Два часа след това е избухнал и взрив.

Заради опасността за населението, в София веднага се е свикал кризисен щаб. След инцидента първи са се отзовали Пожарната служба на ТЕЦ Варна, след което Пожарната на Варна и Противопожарната служба на летище Варна. Следствието все още не е установило кои са истинските причини за възникването на изтичането на газ, а след това и за взрива, уточни комисар Николов.

Той е посетил пострадалите във Военноморската болница във Варна. Най-тежко пострадалият е 69-годишният мъж, с 90% изгаряния. Лекарите правят всичко възможно, за да спасят живота му. Останалите пострадали, между които и са пожарникари и една жена, са с по-леки изгаряния, каза още главен комисар Николов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини