Бум на търговията с нелегални цигари в Бургаско

  • 05 август 2011 17:19

  • 1285
  • 0
Бум на търговията с нелегални цигари в Бургаско
© Булфото

Пет досъдебни производства за разпространение и продажба на цигари без акцизен бандерол са образувани в Районно управление „Полиция”-Руен от началото на годината.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Общо иззети са 602 стека цигари, като най-голямото количество е иззето на 1 февруари тази година. В Агенция „Митници” са изпратени 12 заявителски материала за вземане на отношение по допуснатите административни нарушения.

В последния случай от вчерашния ден, по сигнал служители от Районно управление „Полиция”-Руен извършиха проверка на лек автомобил „Ауди” с бургаска регистрация, управляван от 35-годишния С.Н. от Айтос. В колата намериха 86 стека (860 кутии, 17 200 къса) цигари от различни марки, без акцизен бандерол.

Към момента няма данни С.Н. да е част от организирана група, занимаваща се с пласиране на цигари, без акцизен бандерол. Същият е разпитан от полицейските служители, като с материалите по образуваното досъдебно производство ще бъдат запознати компетентните органи от Агенция „Митници”.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление „Полиция”-Руен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини