Потушиха големия пожар в Хасковско

  • 10 август 2013 12:12

  • 804
  • 0
Потушиха големия пожар в Хасковско
©

Големият пожар между хасковските села Спахиево и Сърница, който горя повече от две денонощия, е окончателно потушен, информира БТВ.

Нощта за огнеборците е преминала спокойно. Пожарникарите продължават да следят обстановката по периферията на горялата площ. Въпреки че огънят е овладян, екипи ще дежурят и днес.

По-голямата част от пожарните автомобили са отзовани от района между селата Спахиево и Сърница. Заради горещото време огнеборците остават в повишена готовност и през следващите дни.

Огнената стихия засегна 600 декара. Работи се по версията за умишлен палеж, защото огънят е тръгнал едновременно от четирите краища на боровата гора.

Във всички области на страната е обявен пожароопасен сезон, обясни главният експерт от Изпълнителна агенция по горите Владимир Константинов пред „Фокус”.

„На територията на цялата страна е в сила пълната забрана за палене на огън в земеделски и горски територии,” заяви специалистът.

Статистиката на Изпълнителната агенция по горите сочи, че от началото на годината до сега има само седем пожара, които са възникнали по естествени причини, т.е. от мълнии, което е около 6.5 %, всички останали пожари, които са малко повече от 100, са възникнали поради човешко действие или бездействие.

Последвайте канала на

Десислава Станева
804 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини