Иззеха тон и половина контрабанден тютюн

  • 09 август 2013 13:24

  • 1030
  • 0
Иззеха тон и половина контрабанден тютюн
©

Екип от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" към Областната дирекция на МВР в Плевен разкри тон и половина насипен тютюн, превозван с документи за тор за торене на селскостопанска продукция.

Това съобщи регионалният говорител наМВР Мариана Цветкова, цитирана от БТА. Акцизната стока е иззета и по случая е образувано досъдебно производство за нанесена щета на републиканския бюджет от не внесен акциз на стойност около 228 хиляди лева.Товарният  автомобил е предаден от шофьора доброволно на полицията. Със случая се е заел разследващ митнически инспектор. Акцията е проведена вчера следобед на първокласен път Ловеч - Плевен.

До табелата на гр. Плевен е спрян за проверка товарен автомобил, собственост и управляван от 39-годишен мъж от с. Буковлък. В колата е намерено количеството тютюн, разпределено в 40 чували и 5 кашона. Шофьорът имал бизнес, свързан с търговия на килими, които продавал на плевенски пазар. Пред проверяващите той твърдял, че е закупил нередовната стока от Пловдив като тор, за което за килограм заплатил по 2-2.50 лв., но документи не е представил. Мъжът не е осъждан, но има регистрация в полицията за хулиганство с масов побой в плевенско кафене през 2009 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1030 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини