Закопчаха джебчийката Златната ръчичка

  • 09 август 2013 09:28

  • 2570
  • 1
Закопчаха джебчийката Златната ръчичка
©

52-годишна джебчийка ветеранка, обявена за международно издирване, беше арестувана по искане на Гърция. Ден след ареста й обаче крадлата неочаквано беше освободена, пише Монитор.

Стефка Х. била изненадана от полицаите в дома й в Лясковец в сряда и при ареста не е оказала съпротива. Ромката е стара позната на органите на реда отпреди 20-25 години и е известна сред тях с прякора Златната ръчичка. През 80-те и 90-те години на миналия век Стефка била една от най-изпечените и обиграни джебчийки в Търновско и работела за местен ромски клан. С още няколко свои “колежки” тя обикаляла по улиците и преджобвала местните жители и туристите във Велико Търново.

Циганката има общо 21 ефективни присъди за кражби, издадени от съдилищата във Велико Търново, Пловдив и Търговище. След като добила широка популярност сред българските полицаи и получила висока квалификация в джебчийския бранш, в средата на 90-те години Стефка била изведена от страната и започнала да заработва в чужбина. Последната й присъда, също за улични кражби, е от 1995 г. и е издадена от италиански съд. След като и Италия й отеснява, Златната ръчичка се установила в съседна Гърция, където отново продължила да упражнява престъпния си занаят. Когато срещу нея било започнато разследване, циганката тайно се върнала в България и се установила да живее в родния си град Лясковец.

Последвайте канала на

Novini.bg
2570 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.09.22 | 03:10

1
А ръчичките на родните ни управници сигурно са платинено - диамантени ?!?!!!

Добави коментар

Водещи новини