Разбиха лаборатория за синтетична дрога (обновена)

  • 08 август 2013 09:41

  • 3355
  • 0
Разбиха лаборатория за синтетична дрога (обновена)
©

Лаборатория за производство на синтетични наркотици е разкрита в Ямбол. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Във връзка с операцията в сградата на Областната дирекция на МВР-Ямбол се проведе брифинг. Подробности по случая дадат директорът на ОДМВР - Ямбол комисар Генчо Иванов и административният ръководител на Окръжната прокуратура – Георги Ханджиев.

При проведената полицейска операция по линия на противодействие на производство и разпространение на наркотици са задържани двама криминално проявени мъже от Ямбол на 28 и 30 години. Очаква се да бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража". Повече от месец е продължила работата на ямболските криминалисти по разкриването на нелегалната лаборатория.

Все още се очакват резултатите от химическата експертиза, но от първоначалния анализ на иззетите вещества може да говорим, че имаме химикали, пособия, от които като краен продукт може да се стигне до производство на синтетични наркотици – най-вероятно метаамфетамин или познат още като пико”, заяви Иванов.

Според него престъпниците използват друга тактика-произвеждат и веднага продават. „Затова шансовете да заловим по-голяма количество е по-трудно”, допълни Иванов.

При операцията са иззети още незаконно притежаван газов пистолет и въздушна пушка. Има данни, че наркотиците са разпространявани както в Ямбол, така и в съседните градове.

Последвайте канала на

3355 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини