Заловиха нелегални имигранти на българо-турската граница

  • 06 август 2013 12:51

  • 905
  • 0
Заловиха нелегални имигранти на българо-турската граница
©

Чужденци, преминали незаконно границата, са задържани през изминалото денонощие на българо-турската граница. Това съобщиха от „Гранична полиция”.

Служители от Гранично полицейско управление-Елхово са задържали в землището на с. Голям Дервент група от 12 мъже без документи за самоличност. Нелегалните имигранти казали, че са от Сирия и Гана. Снощи, след подаден сигнал от оператора на интегрираната система за наблюдение на границата, в землището на с. Присадец, общ. Тополовград, са установени шестима души без документи за самоличност, по техни данни семейство сирийски граждани – мъж, жена и четири деца. В Гранично полицейско управление-Свиленград са задържани трима мъже без документи, които заявили, че са от Алжир и Гана. На ГКПП-Капитан Андреево вчера следобед при проверка на влизащ в страната камион, в товарния отсек граничните полицаи открили двама мъже, сирийски граждани, без документи за самоличност. Те също са задържани в ГПУ-Свиленград.

На българо-сръбската граница са задържани осем души, опитващи се да преминат в Сърбия. Те са от Мароко, Алжир, Гана и Ирак, установени са в землището на с. Калотина. Всичките са със статут на бежанци в България. Задържани са в ГПУ-Калотина.

Последвайте канала на

Десислава Станева
905 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини