Цигани от Петрич пак се млатиха зверски помежду си

  • 06 август 2013 11:29

  • 2911
  • 1
Цигани от Петрич пак се млатиха зверски помежду си
©

Масов скандал и сбиване между две ромски групи са възникнали в Петрич, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Благоевград. Около 11.10 часа вчера в Районно управление „Полиция”-Петрич е получен сигнал от тел.112 за възникнал скандал в МБАЛ-Петрич.

От пристигналите на място полицейски служители е установено, че скандалът е между две групи лица от ромски произход, вследствие на който С.М. на 35 години от Петрич е ударил в областта на лицето Р.С. на 28 години от гр. Петрич. Около 11.15 часа на същата дата, в РУП-Петрич, от тел.112 е постъпил сигнал за възникнал масов скандал в кв.182 в града, като от пристигналите незабавно на място полицейски служители е установено, че в скандала участват около 30 лица от ромски произход, които се замерят с камъни, керемиди и стъклени буркани и бутилки, в резултат на което са пострадали С.М. и Р.С., които след извършен медицински преглед са освободени за домашно лечение без опасност за живота. В резултат на предприетите действия от пристигналите на място полицейски служители скандалът и физическата саморазправа са прекратени незабавно.

Установяват са лицата участващи в скандала като предстои взимане на съответните законови мерки спрямо тях. По време на инцидента няма пострадали полицейски служители. За случая е уведомена РП-Петрич. С оглед недопускане на нови опити за нарушаване на обществения ред е засилено полицейското присъствие в района. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Novini.bg
2911 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.08.29 | 21:30

1
Странно, за пръв път чувам роми да се бият. Сигурно е някакво недоразумение. Циганите винаги са се славили като висококултурни и образовани хора, известни по цял свят с научните си открития, достиженията си в областта на литературата, музиката, изящните изкуства, философията и т.н.

Добави коментар

Водещи новини