Безумие! Селски ченгета оковали младежи, за да ги пребие непознат

  • 06 август 2013 07:46

  • 13093
  • 35
Безумие! Селски ченгета оковали младежи, за да ги пребие непознат
©

"Бях зверски пребит пред очите на полицаи, които въобще не реагираха. Дори помагаха на бияча - бяха ми заключили ръцете с белезници и ме държаха. Челюстта ми е счупена и ми бе правена три часа операция". Това твърди пред "Труд" 27-годишният Благовест Петров. Младият мъж от Дупница вече е подал жалби до главния прокурор, ръководството на МВР, омбудсмана и националното следствие, в които съобщава за случая.

Описаната от Благовест история се случва на 26 юли т.г. Той работи като управител на склад за въглища в Благоевград. Този ден - петък, Благовест тръгнал със свой приятел към кюстендилското село Фролош. Двамата трябвало да вземат кучето на негов бивш колега, за да го заведат на ветеринар за ваксина.

На излизане от селото колата на Благовест била спряна от автопатрул. Полицаите започнали да го питат за имената и ЕГН-то. "Носехме си личните карти, но те не ги поискаха въобще. Отидоха до колата си да направят справка. После започнаха да говорят с някого по телефоните си. Приключиха, дойдоха при нас и ни арестуваха", твърди Петров. Той и спътникът му били закопчани с белезници. Малко след това пристигнал с бял "Мерцедес" нисък мъж с мустаци и обут с джапанки.

"Без да се представи, непознатият нареди на полицаите да ни държат разделени с моя приятел. Мустакатият видимо беше недоспал, миришеше на алкохол и бе много изнервен. Първо помислих, че нещо му е откраднато и той е дошъл да ни разпознава", разказа Благовест Петров. В това време пристигнала и полицейска "Нива" с още двама униформени в нея.

"Слязоха и заедно с ниския мъж тръгнаха към мен, като си говореха нещо от сорта: "Това са нашите момчета". Подпряха ме на вратата на колата. Ниският мъж застана пред мен, а двамата униформени от нивата се разположиха от двете му страни. Той започна да крещи: "Какво правихте по селото? При кого ходихте?" После ме ритна в коленете. С част от дланта и с лакти започна да ме удря в лицето. Причерня ми, усетих жестока болка в челюстта. През цялото време бях с белезници. Полицаите гледаха безучастно.

Тръгнах да падам, но двамата униформени ме задържаха по начин, по който да е по-удобно на ниския мъж да ме бие. Устата ми започна да се пълни с кръв", трудно разказва Благовест Петров, заради операцията на счупената му челюст. Той допълва, че после бил качен в полицейската "Нива". По пътя полицаите спрели, свалили го и му хвърлили шише с вода да измие кръвта от устата си, за да не им изцапа колата.

Стигнали до полицейското управление в град Рила. "Качиха ме в стая, за да пиша обяснения. По-младият полицай ми каза, че бил откраднат високоволтов кабел през нощта и спирали всички коли, за да ги проверяват. Тъй като не сме били местни, се усъмнили в нас. Написах обяснения и ме върнаха при моята кола. Ниският мъж с мерцедеса го нямаше. Там ми дадоха да подпиша акт за неносене на документи. После ни освободиха с моя приятел. Докато се качвахме в колата, един от полицаите ни извика: "И да знаете - нищо не се е случило. Иначе лошо ви се пише." Като тръгнахме, приятелят ми каза, че и него са го били", разказа още Благовест Петров.

Когато се прибрал в Благоевград, установил, че не може изобщо да говори и изпитва ужасни болки. Отишъл на преглед във ВМА. Направената снимка показала, че челюста му е счупена на две места.

"Сега, след операцията, когато започвам да осъзнавам случилото се, съм изключително уплашен за семейството ми и за моето здраве и съществуване в България. Все още не мога да повярвам, че това бяха представители на МВР и на какво са способни при други обстоятелства... Към тях ли трябва да се обърна за помощ", чуди се Петров.

Признава, че от 2008 г. е в постоянен "конфликт" с катаджиите в региона, тъй като нонстоп обжалва всеки написан му акт. Повечето са за неносене на шофьорска книжка. Твърди, че я загубил, но не му издавали нова. Дори спечелил дело на първа инстанция.

До 1 август Благовест Петров не бе подал жалба по случая нито в полицейското управление в Рила, нито в областната дирекция в Кюстендил, показа наша проверка. "На боб ли да гледаме какво точно е станало на посоченото място и ден. Ако постъпи сигнал или жалба, ще вземем отношение", каза шефът на областната дирекция на полицията комисар Елиан Стамболийски. Началникът на РПУ-Рила гл. инспектор Иван Кавлачки пък не скри, че е запознат със случая и че има издаден акт за нарушение на въпросното лице. Но подробности не знаел.

"Имаме готовност да започнем вътрешна проверка, но няма нищо подадено като сигнал и оплакване при нас. От вас научаваме, че този гражданин е писал до различни инстанции, че е потърсил и медиите. Защо не се обади първо при нас", пита Кавлачки. Той отбеляза, че двама от полицаите, за които най-вероятно говори Петров, имат към 10 години служба в управлението.

"Проблемът с полицейското насилие в управлението е изчистен окончателно, знаем колко обществото е чувствително по тази тема. На всяко събиране на състава обръщам внимание на колегите, че насилие спрямо когото и да било при изпълнение на задълженията е недопустимо и наказуемо", категоричен е полицейският шеф в Рила.

Последвайте канала на

Novini.bg
13093 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар
кмет

2013.08.11 | 10:51

35
този с мустака е полицаи Кирил Пацовски от Мурсалево
Бай Фантом

2013.08.08 | 00:39

34
Мръсни шибани ченгета!!!ПОВРЪЩА ми се от вас, както и на много хора!Вие не сте полицаи,повече ви отива думата ПРЕСТЪПНИЦИ!Държите се НАГЛО и БЕЗПОЧТЕННО с хората, понеже сте с униформи.Биете наред - вас не ви интересува дали ще биете невинни, мъже, жени, деца, пенсионери, понеже закона (ПАЛКАТА) е във ваши ръце!НЕДОСЕГАЕМИ НАГЛИ КОРУМПИРАНИ на всичкото отгоре ПРЕСТЪПНИЦИ - това сте вие българските полицаи - БОКЛУЦИ, мислещи че са "хванали Господ за шлифера".
ccc

2013.08.08 | 00:39

33
върнаха се комунетата на власт и бадитизмът процъфтява отново! да ви е честита гнусната тройна коалиция . Това при Бойко нямаше как да се случи!!!!!!!!!!!!

2013.08.07 | 16:44

5
Аз питам "Защо си не е подал жалба по надлежния ред в съответното управление" ЗАЩО?и след като мине проверка и му се даде отговор,тогава да се види кой е правия и кой е кривия.
Бай Данчо

2013.08.08 | 00:38

32
Ти ще се оплакваш ли там където са те били.Ще вярваш ли на някого там.

2013.08.08 | 00:04

31
Свиквайте докато БСП ни управлява все ще е така... Полицаи и мутри ще правят каквото си искат и ще съсипват така или иначе МИЗЕРНИЯ ни живот, докато не сложим сами край... ;(

2013.08.07 | 23:44

30
Нищо не е вечно. Службата свършва, дават им парички и ги пенсионират. Следват ''случайни'' срещи с потърпевши. Много ченгета си получиха заслуженото след пенсионирането. И на тия няма да им се рамине.
Пешо

2013.08.07 | 21:23

15
Много си прав - примера с "капучиното" и "манджата" е показателен

2013.08.07 | 23:44

29
Кажи е сега влизам и набързо прочитам за още своеволия Не ви ли се струва че напоследък родните полицаи заприличаха повече на престъпници в униформа отколкото на защитници на хората И според вас нормално ли е да ви спират и да почнат да ви искат свирка за да не ви пишат акт Това е по-действителен случай И другият ми въпрос е какво наказание грози подобни господа Отговаряйте в цифри и в години !

2013.08.07 | 23:34

28
Случаят трябва да се изясни, но и тоя дето е бит не ми изглежда много читав, мошеници в тая държава бол, всеки първи е станал такъв и всеки такова такова и все такован ходи

2013.08.07 | 17:07

6
Нормални неща за нашата ''велика''страна!Няма оправия трябва да се емигрира

2013.08.07 | 23:01

27
Ами емигрирай и млъквай!!! Тъпанар! Ама ходиш да крещиш пред парламента!

2013.08.07 | 16:42

3
Някой специално за теб говоря някой да те е спрял като искаш емигрирай но не го насаждай в обществото.Чули тупан
Cy

2013.08.07 | 23:00

26
АЗ пък не ми стана ясно. Защо, след като е имал документи е подписал, че не ги носи? Толкова ли го е било страх? Нещо намирисва цялатата работа. Кой знае каква афера има. Куките, че са мърши повечето особенно селските са мърши. Там за едно агънце такава фигура ще ти измислят, че може и да лежиш в панделата.

Добави коментар

Водещи новини