Румънка се опита да изнесе близо 4 кг злато за над 200 000 лева

  • 05 август 2013 16:03

  • 2707
  • 0
Румънка се опита да изнесе близо 4 кг злато за над 200 000 лева
©

Близо 4 килограма недекларирани златни накити откриха русенски митничари в чанти с хранителни продукти и сладкиши на румънска гражданка, съобщиха от русенската митница, цитирани от БТА.

Стойността на контрабандата е около 210 000 лева. Срещу румънката Г.Х. е образувано дознание, което беше проведено в условията на "незабавно производство" и днес следобед по споразумение с прокуратурата тя е осъдена на 25 000 лева глоба и 3 години лишаване от свобода условно, с 5-годишен изпитателен срок. Златото е отнето в полза на държавата. Жената пренасяла скъпоценния товар в нарушение на Валутния закон от Турция за Румъния.

Луксозният автомобил "Ауди A8" със скритото на борда съкровище пристигнало на ГКПП-Дунав мост в петък късно следобед. В него пътували две жени и двама мъже. Колата е насочена за щателна митническа проверка. В една найлонова торба със сладкиши, митничарите открили два пакета, които съдържали ювелирни изделия от жълт метал. Едната от пътничките Г. Х. /54г./ признала, че чантата е нейна, а пакетите съдържат златни накити. В друга чанта на същата пътничка, отново между хранителни продукти, митничарите открили още 6 пакета с накити. Направената експертиза е потвърдила, че изделията са от злато. Г.Х. признала, че ги е купила от Турция за 85 000 евро.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2707 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини