Заловиха престъпник в Червен Бряг

  • 03 август 2013 14:50

  • 2095
  • 1
Заловиха престъпник в Червен Бряг
©

Полицаи от Червен бряг са пресекли престъпната дейност на 29-годишен, извършител на поредица от битови престъпления, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Плевен.

На 2 август в 2.10 часа служителите на реда са отреагирали на сигнал за прекъсната телефонна линия в района на ж.к "Победа" в Червен бряг по трасе на "Алкател Лусент България" АД. Организирани са заградителни мероприятия. При последвалия обход в междублоковото пространство служителите установяват две шахти с отворени метални капаци.

При огледа е установено, че в каналната мрежа липсват около 40 метра многожилен проводник. По земния път полицаите забелязват двама, клекнали до купчина кабели. В тъмнината непознатите побягнали в различни посоки. За респектиране и задържане на извършителите са произведени и три предупредителни изстрели със служебно оръжие и със стоп патрони във въздуха. След преследване единият от бегълците е застигнат и заловен.

Установена е самоличността му - 29-годишен рецидивист. Той има сериозна престъпна биография и преди две седмици е освободен от затвора, където е преосмислял поведението си след поредната присъда. Мъжът има четири криминалистически регистрации за унищожаване и повреждане, управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, управление на МПС в срок на административно наказание, без СУМПС, обработка и превоз на незаконен дървен материал, едно съдебно дело за нарушаване на мярка за административен надзор, една присъда за пътнотранспортно произшествие с нанасяне на телесна повреда, една - за управление на МПС с концентрация на алкохол над 1,2 промила, две - за управление на МПС в срок на административно наказание без СУМПС и една - за неправомерна сеч от държавен горски фонд.

Намерени са в близост и ръкавици и маска, които са използвани при кражбата. До местопрестъплението е открит и отрязан съобщителен кабел, съответстващ на липсващия от каналната мрежа. До него е била и ножовка с режещ лист. Предметите са иззети като веществени доказателства. Извършителят е задържан за 24 часа. Материалите по случая са докладвани на прокурор. За престъпление по чл. 195 ал.1 т.4 във връзка с чл. 194, ал.1 от НК работа продължава разследващ полицай.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2095 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
фрез

2013.08.04 | 15:12

1
Защо тази личност има две ръце не разбирам!Първо режеш едната и при рецидив другата!Трети рецидив ,тиквата!Без подобни закони ще продължават тия изродщини!Но първо естествено следва обезглавяването на цялата т.нр.политическа класа!

Добави коментар

Водещи новини