Взривиха джипа на бивш служител на Топлофикация - София

  • 01 август 2013 11:57

  • 1947
  • 1
Взривиха джипа на бивш служител на Топлофикация - София
©

37-годишният Веско Мирчев от Калофер е бил взривен в джипа си, докато пътувал по черни пътища в землището на града на юг от гарата. Мъжът е оцелял по чудо, имайки предвид, че седалките и други парчета от джипа били намерени на повече от 30 метра от взривената кола, съобщава "Марица".

В деня на инцидента оцелелият Веско споделил пред близки, че усетил нещо, успял да спре колата, слязъл и хукнал да бяга. Според една от версиите на калоферци той скочил от колата в мига, в който бомбата избухнала, според други - спрял, побягнал и тогава колата избухнала.

Веско Мирчев е бивш служител на "Топлофикация" - София. Той се върнал в родния Калофер преди около година и половина. По същото време жена му го зарязала и с детето се прибрала в Стара Загора. В Калофер живеят родителите на Мирчев, те са пенсионери.

В града се говори се, че Веско натрупал много дългове, споменават се дългове от над 60 хиляди лева. Вземал смело големи суми пари на заем, давал различни обяснения пред кредиторите си, обещавал, че ще се издължи скоро. Според слуховете от години той залитал по хазарта, най-често утолявал хазартните си страсти на игралните автомати в региона. През последните месеци искал пари назаем и от съгражданите си в Калофер, сумите варирали около 1000-2000 лева.

Преследвали го хора от София и от страната, за да им върне парите, най-тиражираната версия е, че те най-вероятно са му поставили бомбата в джипа, за да го сплашат. Други не изключват да е замесен в някакви по-сложни далавери и схеми и с участието си в тях да си е осигурил върли врагове.

Веско Мирчев оцелял, но е ранен - осколка го ранила в гръдния кош, в Калофер разправят, че бил засегнат белия му дроб и бил в болница.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1947 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ribar4e

2014.03.25 | 00:07

1
da gi pitat imat li ne6to ob6to s Dancho Harasimov kogoto vzriviha vav Varna

Добави коментар

Водещи новини