Откриха канабисово-слънчогледова нива

  • 31 юли 2013 13:33

  • 1175
  • 0
Откриха канабисово-слънчогледова нива
©

Полицаи от димитровградското полицейско управление са открили растения от вида на канабиса в нива, намираща се в местност в квартал "Марийно" на Хасково.

При извършения оглед е установено, че в нивата със слънчогледови насаждения с площ 100 декара, обработвана от частна земеделска кооперация, има канабисови растения със значителна концентрация. Растенията са израсли между слънчогледовата култура около и вътре в нивата. От полицията заявиха, че точна бройка на растенията не може да бъде дадена, но канабисът по груби изчисления е около 10-20 процента от общата площ.

Не са открити следи от извършвана допълнителна обработка, специални грижи за растенията и порядък в тяхното разположение, което да сочи умишлено засаждане. Взети са проби съгласно Наредбата за условията и реда за съхранение и унищожаване на наркотични вещества, растения и прекурсори, както и за вземане на представителни проби от тях по указаната методология. Изготвена е експертиза от специалист, която сочи, че растенията са от рода на канабиса, плевелен тип, чието разпространение в слънчогледовото насаждение е допуснато поради лоша обработка и третиране на площта. Предстои назначаване и изготвяне на физико-химическа експертиза.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

1175 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини