Хайка за наркодилъри и проститутки в Слънчев бряг

  • 30 юли 2013 14:39

  • 4828
  • 0
Хайка за наркодилъри и проститутки в Слънчев бряг
©

Общо 12 лица, извършители на различни престъпления на територията на курортен комплекс „Слънчев бряг” са задържани при провеждането на поредната специализирана полицейска операция. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Операцията е протекла за времето от 22.00 ч. вчера до 06.00 часа днес. От тях петима са извършителите на престъпления, свързани с притежаването и търговията с наркотични вещества, а седем са жени, предлагащи сексуални услуги срещу заплащане и паралелно с това извършващи джебчийски кражби.

Проверени са уязвими места с концентрация при извършването на криминални посегателства, като целта на служителите от ОДМВР – Бургас, Районно управление „Полиция”-Несебър и бургаската жандармерия е гарантиране на добър обществен ред и противодействие на престъпността в района на най-големия курорт в България.

В хода на операцията са проверени общо 105 лица и 19 моторни превозни средства. Съставени са шест акта за установяване на административни нарушения и един фиш по Закона за движение по пътищата. Разкрити са извършителите на три престъпления, като са образувани три бързи полицейски производства за притежаването и търговията с наркотични вещества. За употреба на наркотици (кокаин) е образувано и едно бързо полицейско производство срещу 39-годишния В.Ш. от София, който около 15.10 ч. на 29 юли е спрян с автомобила си „Мерцедес Бенц”, със софийска регистрация, на кръговото кръстовище до бензиностанция „OMV” в к-с „Зорница” от служители на Пето Районно управление „Полиция”-Бургас. При тестването на софиянеца с дрегер за употреба на наркотици, апаратът отчел положителна проба на кокаин и В.Ш. е задържан за срок от едно денонощие в Пето Районно управление „Полиция”-Бургас.
При провеждането на специализираната полицейска операция със съдействието на инспектор „Детска педагогическа стая” към Районно управление „Полиция” - Несебър е предоставена полицейска закрила на двама подрастващи, установени в състояние на безнадзорност по алеите на Слънчев бряг. Констатирано е, че децата не просели, нито били бездомни – същите се разхождали без надзор, докато родителите им извършвали търговски дейности на сергии в курорта. Предстои да им бъдат съставени актове по закона за закрила на детето за рисковото състояние, в което са оставили децата си.

Паралелно с операцията в Слънчев бряг на Районно управление „Полиция” - Несебър на територията на Районно управление „Полиция” - Поморие е проведена специализирана проверка за употреба на алкохол от страна на водачи на МПС, преминаващи през крайморската община. Проверени са общо: 112 моторни превозни средства, като са установени осем нарушения на изисквания на Закона за движение по пътищата. Констатирани са два случая за употреба на алкохол – един с алкохол до 1,2 промила и един с алкохол над тази граница. За неспазване на пътната маркировка са наказани четирима водача, за неизползване на обезопасителен колан – един водач, а за неизползване на светлоотразителна жилетка е санкциониран един велосипедист.

Провеждането на специализираните полицейски операции и ще продължи и през предстоящия отпускарски месец август, категоричен е областният директор на МВР в Бургас – комисар Милен Димитров. Проверките по линия „Пътна безопасност” - за скорост, ползване на обезопасителни колани и за шофиране в трезво състояние (без употреба на алкохол и наркотични вещества), както и за притежание и търговия с наркотични вещества, ще са приоритетни, но паралелно с това ще продължат полицейските действия за недопускане кражби на лично имущество от апартаменти, квартири, хотелски стаи и купета на автомобили. Проверките за ограничаване на просията в курортните комплекси, осъществявана от подрастващи, както и джебчийските кражби и уличния чейндж, също ще са на дневен ред пред служителите от бургаската областна дирекция, счита комисар Милен Димитров.

Последвайте канала на

Novini.bg
4828 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини