Рецидивист е задържан след пореден грабеж в София

  • 04 август 2011 13:18

  • 1512
  • 0
Рецидивист е задържан след пореден грабеж в София
©

Рецидивист е задържан след извършен от него пореден грабеж, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За задържането му е помогнал гражданин, станал неволен свидетел на престъплението. 21-годишният столичанин Н.М. действал посред бял ден. На 1 август към 18.40 часа в полицията бил подаден сигнал, че пред супермаркет в кв. „Орландовци”, млад мъж нападнал жена, издърпал златния й синджир и побягнал към ул. „Цигов чарк”.

Светкавично на място пристигнал екип на столичното Второ Районно управление „Полиция” (РУП), пред който гражданин, станал неволен свидетел на престъплението, обяснил, че е забелязал непознатият да се вмъква в дворното място на една от близките кооперации. Този точен ориентир помогнал на полицаите и след проведени заградителни действия Н.М. бил задържан, като при обиска в него открили и откраднатия златен накит.

В хода на проведеното разследване и справки в масивите на МВР е установено, че Н.М. е криминално проявен и осъждан за кражба, взломна кражба и грабеж. Излязъл е от Централния софийски затвор на 22 юли т.г. и само четири дни по-късно отново се впуснал в „занаята”. На 26 юли към 19.00 часа нападнал млада жена в кв. „Надежда” и изскубнал от врата й златен синджир. Ден по-късно към 05.45 ч. на ул. „Илиенско шосе” нападнал втората си жертва и за части от секундата уплашената жена останала без златен накит. На 29 юли около 10.30 ч. в кв. „Триъгълника” Н.М. набелязал и третата си жертва - младата жена, която вървяла по улицата и носела две златни синджирчета.

Материалите по случаите са докладвани на прокуратурата и Н.М. е привлечен в качеството си на обвиняем по чл. 199, ал. 1 от НК. Взета му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа.

Последвайте канала на

1512 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини