Отчитат ръст на обирите през прозорци в София

  • 26 юли 2013 09:04

  • 1467
  • 2
Отчитат ръст на обирите през прозорци в София
©

Ръст на домовите обири през прозорец в София, отчитат през лятото от столичната полиция. "Кражби по домовете чрез проникване през PVC дограма" е една от най-разпространените кражби напоследък, съобщават от СДВР.

Обирджиите се възползват от празните жилища, докато стопаните им са на почивка през отпускарските месеци. Възрастовият диапазон на крадците става все по-малък, съобщава БНТ.

Най-често се краде злато, пари и бяла техника. 200 домакинства са обрани само за месец юни.

Бандите, които действат на територията на София, предпочитат райони с по-нови жилища. Най-желани от тях квартали са "Изток", "Слатина", Малинова долина" и "Манастирски ливади".

Докато столичните апаши са командировани в морските ни курорти, в София идват гастрольори от провинцията.

Крадците най-често влизат в предварително набелязано жилище, а ако карате скъпа кола, то това е знак за тях, че сте добре обезпечен. В 80% от случаите бандите проникват в домовете, докато стопаните им спят. Една от най-ефективната защита напоследък на дома е монтирането на специална защитна дограма.

Началник на сектор "Кражби" към СДВР Николай Петков посъветва, когато заминаваме за по-дълго, да предупредим за отсъствието си наши близки, които по възможност живеят в същия блок. Той препоръча и сигнално охранителна техника в жилището.

По думите му има ефект и оставянето на включено осветление, работещи музикални уредби и телевизори.

Полицаите съветват хората да не се опитват да се справят сами с лицата които виждат, че са влезли в домът им. Защото бандитите са готови на крайности, за да се измъкнат. Това което трябва да направят е да намерят възможност и да се обадят на телефон 112.

Последвайте канала на

1467 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Нимфоманка от София:

2013.07.30 | 09:45

2
Ох, котеее, откога чакам такъв крадец да ми влезе... през прозореца!!!
Тояга

2013.07.30 | 09:45

1
Нормално! Винаги като дойде БСП на власт и престъпността се разюздва! Комунизма е болест!

Добави коментар

Водещи новини