Митничари заловиха цигари без акциз в турски автобус

  • 25 юли 2013 17:44

  • 1460
  • 0
Митничари заловиха цигари без акциз в турски автобус
©

Митнически служители на ГКПП – Дунав мост заловиха 1260 кутии с цигари в турски автобус, пътуващ от Истанбул за Букурещ. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници”.

Водачът Х. Г. разказал, че лично „заредил” контрабандната стока в различни кухини в транспортното средство, с цел допълнителни доходи покрай основната официална дейност. Автобусът опитал да премине от България към Румъния в сряда вечерта, но митнически инспектори го спрели за проверка. При сканиране с рентгеновия апарат и последвалото претърсване служителите първо открили, че в задната дясна част на отсека, намиращ се до двигателя, са натъпкани множество опаковки с цигари. Няколкостотин кутии имало и под арматурното табло на автобуса. Иззети са общо 430 кутии от една марка цигари, 620 кутии от втори вид и 210 кутии от трети. Всички цигари са с надпис “Duty free”. Срещу водача Х.Г. е образувано досъдебно производство.

Друга проверка на мобилната група на Митница Русе в сряда следобед е установила, че собственик на павилион търгувал с нелегални цигари без български акцизен бандерол, както и с цигари с бандерол, но без да притежава разрешително за продажба на тютюневи изделия. От обекта са иззети общо 25 кутии цигари от различни марки и на собственика е съставен акт за административно нарушение.

Служители на митническото бюро в Разград са установили нелегално действащ казан за варене на ракия. В момента на проверката се оказало, че дестилиращото съоръжение с вместимост 150 литра работи на пълни обороти и вече е произвело 4 литра алкохол. Ракията и казанът са иззети. Обектът е запечатан и на собственика ще бъде съставен акт за административно нарушение.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1460 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини