Полицай от Варна: Митрополит Кирил е убит

  • 25 юли 2013 06:53

  • 8155
  • 4
Полицай от Варна: Митрополит Кирил е убит
©

Варненският и великопреславски митрополит Кирил, който бе намерен мъртъв в морето на брега в местността Траката, е бил убит, а не е загинал при нещастен случай. Това твърди бивш варненски криминалист от полицията, пише Монитор.

Митрополит Кирил се прости с живота си на 9 юли сутринта. По случая се води досъдебно производство за склоняване към самоубийство. Очаква се съдебно-медицинската експертиза с хистолигичните изследвания. Те трябва да покажат какво е имало в организма на починалия.

Ако е убийство, то е извършено по сценарий от лаици дори може да са вътрешни хора от църквата, смята опитният варненски криминалист. В този случай всичко е съшито с бели конци и пъзелът просто не се нарежда, категоричен е той. Един от притеснителните факти е, че ако митрополит Кирил се е удавил същата сутрин, няма как да плува на повърхността, коментира спецът. А ако се е удавил предишната вечер - няма как свидетелите да го видят, че влиза в морето.

Още по-голяма мистерия е плуването с маска. Варненски водолаз твърди, че заради малките му мустаци маската му постоянно се пълнела с вода и трябвало непрекъснато да я чисти. А владиката бил с такова огромно окосмяване? Освен това починалият е бил намерен с дрехите, а уж отишъл за миди. Друг е въпросът, че варненци, които всекидневно са на този плаж, твърдят, че ден преди смъртта на митрополита са се гмуркали – там миди нямало, а дъното е било равно, плитко и пясъчно като в басейн. При положение че владиката се къпел почти всекидневно в този залив, не може да не е знаел, че там миди няма. Притеснително е и това, че ако е бил за миди, е тръгнал без съд, в който да ги събира, което не е логично за никой от местните.

Друга подробност е, че на следващия ден, след смъртта на владиката, под Аспаруховия мост беше изваден трупът на удавник. По данни на полицията мъжът е бил на видима възраст около 40 години, но самоличността му не е установена, тъй като не носел документи. Ако се свържат двата случая, това поставя въпроса дали през перилата на моста не е бил последният маршрут на физическия убиец на митрополита, пита реторично криминалиста.

Този път спекулациите надхвърлиха възможните и допустими граници, избухна вчера доц. д-р Добринка Радойнова, ръководител на Клиниката по съдебна медицина към УМБАЛ „Света Марина” във Варна по повод на информация, според която съдебен медик е заявил, че варненският владика Кирил е бил удушен. Че тази версия е спекулативна, твърди и районният прокурор на Варна Цветанка Гетова, под чието ръководство се провежда разследването на случая. Аутопсията на тялото на покойния архиерей бе извършена в деня на смъртта му от екип патоанатоми начело с доц. д-р Радойнова. Според официалната информация непосредствената причина за смъртта е удавяне
настъпило вследствие на хипотермия (състояние на организма, при което телесната температура пада под 35°С), предизвикана от студена вода.

Местните знаят добре, че край буната на Траката, където бе намерено тялото, течението идва от залива на резиденция „Евксиноград”, което означава, че водата е повече от топла.

Novini.bg
8155 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.08.29 | 17:40

4
В НЕДЕЛНИТЕ СИ ПРОПОВЕДИ МИТРОПОЛИТ КИРИЛ РЕДОВНО ЗАКЛЕЙМЯВАШЕ ГЛОБАЛИЗМА ,ПЕДЕРАСТИЯТА И РАЗВЕНЧАВАШЕ МИТА ЗА (ИЗБРАНИЯ НАРОД)-ЕВРЕИТЕ ,КАТТО ГИ НАРИЧАШЕ УБИЙЦИ НА ГОСПОДА И НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО ,НЕГОВО ПРЕОСВЕЩЕНСТВО МИТРОПОЛИТ КИРИЛ БЕШЕ ОТЯВЛЕН РУСОФИЛ ,ВКАТО МИТРОПОЛИТ НА ВАРНА РАЗВИ ГОЛЯМА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ДЕЙНОСТ СЪЗДЕ БЕЗПЛАТНА КУХНЯ ЗА БЕДНИТЕ И КЪМ ЦЪРКВАТА КОМУНА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА НАРКОЗАВИСИМИ ,И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТАЗИ КОМУНА ПОВЕЧЕ ОТ 200 НАРКОМАНИ СЕ ИЗЛЕКУВАХА ОТ ЗАВИСИМОСТТА СИ КЪМ НАРКОТИЦИТЕ,А НЯКОЙ ОТ ТЯХ ОСТАНАХА НА СЛУЖБА В ЦЪРКВАТА ,ЗАРАДИ ТЕЗИ СИ ПРОПОВЕДИ,И ЗАРАДИ ДЕЙНОСТА СИ И ПРИВЪРЗАНОСТТА СИ КЪМ РУСИЯ МИТРОПОЛИТ КИРИЛ ЯВНО Е БИЛ МНОГО НЕУДОБЕН НА СОРОСОВАТА ИЗМЕТ КОЯТО УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ СЛЕД ПРОМЕНИТЕ И НЕУДОБЕН НАЙ ВЕЧЕ ЗА САТАНИНСКАТА ЦИОНИСТКА ПАСМИНА ,А Е ИЗВЕСТНО,ЧЕ ЦИОНИСТИТЕ НЕ СЕ СПИРАТ ПРЕД НИЩО ДА ОТСТРАНЯВАТ НЕУДОБНИ ЗА ТЯХ ХОРА , ПРИМИРЕИ ЗА ТОВА ПО СВЕТА КОЛОТО СИ ЩЕШ
Димитър

2013.08.01 | 11:03

1
През последните двадесетина години властимащите и поддържащите ги институции сътвориха такива чудовищни лъжи че вече е трудно човек да повярва на каквото и да е обяснение и оправдание ! Злополука или убийство - задачата е неразрешима !?
da

2013.08.01 | 11:03

3
АБСОЛЮТНО ВЯРНО
ясен

2013.08.01 | 11:03

2
Съдебният лекaр, който каза истината за смъртта на сестри Белнейски се „самообеси” на детска катерушка, затова досетливата д-р Радойнова „спести” истината за смъртта на Кирил Варненски . . .

Добави коментар

Водещи новини