Спипаха корумпирани служители на ДАИ

  • 17 юли 2013 11:42

  • 2748
  • 2
Спипаха корумпирани служители на ДАИ
©

Двама служители на ДАИ - Габрово са уличени в корупционни действия, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР - Габрово и на Окръжния следствен отдел в прокуратурата приключиха работа по получен сигнал за извършени корупционни действия от страна на служители от Областен отдел "Контролна дейност - ДАИ" - Габрово.

Повдигнати са обвинения на двама служители от отдела. Установено е, че в периода от средата на 2012 г. до началото на тази година, при изпълнение на служебните си задължения, те спирали за проверка товарни автомобили и автобуси, а от водачите искали и приемали различни по размер парични суми, за да не им бъдат съставяни актове за допуснати административни нарушения.

За установените няколко случая в Окръжния следствен отдел е образувано следствено дело с цел документиране на извършено престъпление по чл. 301 и чл. 302 от НК.

На двамата обвиняеми са наложени мерки за неотклонение "парична гаранция".

Последвайте канала на

2748 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
bakwiwo

2013.08.20 | 11:11

2
Hybavo- v plovdiv nqmali nai posle da gi za4atkat tezi ot DAI,trqbva vsi4ki da gi arestyvat za koryptciq.Nagli nqmat sram i pritesneniq ot niwto tyk v plovdiv.
NIKI

2013.08.20 | 11:11

1
Не е възможно.Как корумпирани служители на ДАИ?Не мога да повярвам.Бих се учидил,ако има некорумпиран служител на ДАИ,а и полицаите също.Тия лежляци лежат само по сенките и грабят,честно изкарващи парите си тираджии,които карат по цели нощти(който не е карал не знае за какво иде реч),а на сутринта след някои завои,в някоя хубава сянка ги чакат тези мърши и се започва едно оглеждане,ама това защо е така,ама какво караш,няма ли нещо за нас и така нататък и така нататък,докато не издрънчат нещо

Добави коментар

Водещи новини