Разкриха незаконна търговия с горива в Перник

  • 03 август 2011 10:45

  • 1467
  • 1
Разкриха незаконна търговия с горива в Перник
© Булфото

Нерегламентирана търговска дейност с горива е установена при проверки на три пернишки фирми в рамките на специализирана полицейска операция.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Перник. Срещу виновни длъжностни лица е образувано досъдебно производство по чл. 255 от НК.

Специализирана полицейска операция за установяване на закононарушения и престъпления при нерегламентирана търговска дейност с горива е проведена вчера на територията на град Перник.

В акцията са участвали служители от Главна дирекция „Криминална полиция”, ОДМВР – Перник, отдел „Митническо разузнаване и разследване” при Митница „Столична”, отдел „Оперативни проверки” при ТД на НАП – София, Главна дирекция „Контрол по качеството на горивата”, Главна дирекция „Метеорологичен надзор” и Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда”, под надзора на Окръжна прокуратура – Перник.

Срещу виновни длъжностни лица в две от фирмите с управители Д.Л. на 61 години и 27-годишния С.Д. е образувано досъдебно производство за укриване на данъци в особено големи размери. Контролните органи установили, че действащата бензиностанция се ползва освен като ведомствена и за зареждане гориво на външни лица, като колонките не са свързани с НАП. Сериозни пропуски са констатирани при воденето на счетоводната документация.

При друго ЕООД, управлявано от 54-годишния Г.К. са установени пропуски по воденето на касовите книги. Иззети са компютри, образци от печати, касови апарати, счетоводна и данъчна документация, приходно-разходни ведомости и фактури.

Взети са проби от горивата и са изпратени в специализирани лаборатории за химичен анализ. Съответните контролни органи извършват детайлизирани проверки на база констатациите на място и иззетите документи от обектите.

Работата по документиране на случаите продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1467 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1234

2011.08.03 | 12:41

1
Толкова голяма нужда имам от по-евтин бензин,как не съм разбрал коя е тази бензиностанция.Пазарна икономика е,щом има потребление има и предлагане.Браво на фирмата,така се прави бизнес.А не само да се надуват цените и да се дерат кожи.

Добави коментар

Водещи новини