Селяни потрошиха от бой кмета си с лопати и колове

  • 15 юли 2013 06:05

  • 3563
  • 2
Селяни потрошиха от бой кмета си с лопати и колове
©

Кметът на петричкото село Габрене Евтим Николов пак попадна в епицентъра на вътрешноселска вражда. Съселяните му Никола Харизанов, граничен полицай, баща му, приятелят му Кирил Пецев и синът му атакували кмета Харизанов и сина му на царевичната им нива до селото, пише Монитор.

Изкъртили оградата и ги нападнали с лопати, дървени вили и колове. По телефона кметът Харизанов разказа: “Преди няколко месеца същите хора отново ме нападнаха и ме изкараха тогава мен виновен. Сега пак се защитавахме с каквото можем и ние – с мотика и лопата. Главата ме боли от ударите, тениската ми е окървавена и разкъсана. Извиках Благой, селския полицай, но той не направи протокол. Сега съм в поликлиниката в Петрич, вадя си медицинско, а после отивам да пусна писмена жалба в полицията. Враждата става страшна”, разказа по телефона раненият кмет.

На 18 април граничният полицай Никола Харизанов и негови близки участваха в среднощно меле в заведение в Габрене срещу синовете на кмета на селото Евтим Николов – Димитър и Миро. В мелето се включил и самият кмет. Единият от синовете му и полицаят Харизанов били транспортирани с линейка в петричкото Спешно отделение. В следващите седмици жители на селото започнаха да събират подписка за сваляне на кмета Евтим Николов, но до такъв резултат не се стигна. Става дума за дългогодишна вражда между двете фамилии – на кмета и на граничния полицай, твърдят в селото.

Последвайте канала на

Novini.bg
3563 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
???

2013.07.15 | 17:50

2
"По телефона кметът Харизанов разказа" "Кметът на петричкото село Габрене Евтим Николов" "граничният полицай Никола Харизанов"??????????
Sta

2013.07.15 | 11:11

1
Селски гриви глави!

Добави коментар

Водещи новини