Разбиха група, разкомплектовала крадени коли

  • 10 юли 2013 10:32

  • 1011
  • 0
Разбиха група, разкомплектовала крадени коли
©

При спецоперация в Елин Пелин е пресечена дейността на група, занимавала се с разкомплектоване на крадени автомобили, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната полицейска операция срещу противозаконното отнемане на моторни превозни средства е проведена от криминалисти от ОДМВР – София, съвместно с колегите си от РУП-Елин Пелин. Действията са осъществени под прякото наблюдение на прокурор от Районна прокуратура – Елин Пелин.

В хода на спецакцията е извършена проверка в къща в с. Долна Малина. В прилежащия към постройката гараж, в момент на разкомплектоване на противозаконно отнет лек автомобил „Фолксваген Голф“, са задържани трима – В.В. на 25 години от Елин Пелин, Т.Т. на 19 години от София и криминално проявения С.Д. на 62 години от Враца.

При последвалите процесуално-следствени действия са установени части и вещи от други три автомобила, противозаконно отнети на територията на София. В хода на допълнително проведените действия по разследването в гориста местност до с. Побит камък и в гараж в с. Априлово са открити още два автомобила марка “Фолксваген”, също обект на кражба в столицата и обявени за общодържавно издирване.

Тримата задържани остават в ареста за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по пълното документиране на цялостната престъпна дейност на тримата продължава.

Последвайте канала на

1011 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини