Заключиха психар - турист мятал се пред колите на магистрала

  • 02 август 2011 15:07

  • 1071
  • 0
Заключиха психар - турист мятал се пред колите на магистрала
©

Психично болен турист нанесе лека телесна повреда на варненски полицай при опит да бъде задържан. Арестът му се наложил, след като чужденецът се хвърлял пред колите на магистралата Варна – Златни пясъци.

25-годишният германец от руски произход отседнал с приятели в хотел на Златни пясъци. На 29 юли компанията отишла на разходка до Варна, откъдето се върнала на следващия ден. Тогава туристите установили, че един от приятелите им го няма и подали сигнал в полицията. Там обяснили, че липсващият млад мъж в миналото е претърпял инцидент, след който трябва постоянно да пие хапчета. При нередовно приемане изпадал в неадекватно състояние.

Малко след полунощ на 1 август в полицията бил получен сигнал, че пешеходец тича и изскача пред колите на пътя за Златни пясъци, в района на отбивката за курорта „Св. св. Константин и Елена”. На мястото бил изпратен патрул, но след като го видял - мъжът побягнал и оказал съпротива на „униформените”, причинявайки лека телесна повреда на един от полицаите. След задържането му се установило, че това е издирваният чужденец.

Германецът е настанен в психиатрично заведение. Заради състоянието му прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство. Чужденецът ще бъде съден по Указа за борба с дребното хулиганството

Последвайте канала на

Novini.bg
1071 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини