Двама души изгоряха от телефонни измамници

  • 05 юли 2013 11:02

  • 1217
  • 1
Двама души изгоряха от телефонни измамници
©

Двама души са станали жертва на телефонни измами в Бургаско за един ден, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Бургас. Вчера около 12.30 ч. в Районно управление "Полиция" - Айтос е получено съобщение от 67-годишна айтозлийка, за това че е измамена за сумата от 1800 евро и 350 лева.

Около 12.00 ч. жената получила обаждане по домашния си телефон от мъж, представил се за служител на МВР с фамилия "Василев", който й заявил, че синът й е блъснал дете в Айтос, което починало. За да не се води дело и близките на детето да нямат претенции мъжът поискал сумата от 41 000 лева. Жената събрала сумата от 1800 евро и 350 лева, които по-късно предала на непознат. Работата по случая продължава от служители на Районно управление "Полиция" - Айтос.

Също вчера около 18.30 ч. във Второ Районно управление "Полиция" - Бургас е получено съобщение от 63-годишен бургазлия от ж.к. "Славейков", за това че около 16.00 ч. на същата дата на домашния си телефон получил обаждане от мъж. Той се представил за "следовател Димитров - служител в Първо Районно управление "Полиция" - Бургас" и заявил, че жена му с автомобила си е блъснала дете на пешеходна пътека. Детето било починало и в районното имало прокурор, който задържал жената. За освобождаването й под гаранция била необходима сумата от 5000 лева. Бургазлията отишъл до банката и изтеглил сумата от 2764 лева, които предал на непознат мъж, дошъл от името на мнимия следовател. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление "Полиция" - Бургас.

Последвайте канала на

Novini.bg
1217 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.07.06 | 06:38

1
Брей че находчиви хора! Благодарение на тях разбираме колко лъжливо-бедни глупаци има в мижавата ни държавица. България е рай за бизнеса с измамите от всякакъв мащаб. А на глупавите хора можеш само да вземаш, но не и да дадеш. Ум не приемат, ама парите може да им се вземат.

Добави коментар

Водещи новини