Животновъд нападна с брадва кметица

  • 04 юли 2013 14:27

  • 1509
  • 4
Животновъд нападна с брадва кметица
©

Мъж нападна с брадва кметицата на Червена вода Свилена Острева и още двама служители на кметството вчера малко след 17 часа, пише днес русенският вестник "Бряг".

Кървавият екшън, който по чудо не завършил с жертви, се разиграл в местността Коцева чешма в землището на селото. Нападателят Цоню Тодоров Стоянов отглеждал повече от 200 животни в двора си в чертите на Червена вода, заради това кметството в селото било затрупани от жалби на съседите му. Тъй като животновъдът отказвал да получи призовките си по доброволен начин, вчера кметицата заедно с двама свидетели – охранителят в кметството Цанко Цанков, и чистачката Минка Гецова, тръгнали за землището на селото, където Цоню обикновено пасял стадото си от кози и овце.

„Исках да му връча предупредителното писмо, с което му се дава срок да намали животните си до допустимия по закона брой, затова взех със себе си свидетели”, разказва Свилена Острева.

“Цоню ни пресрещна с брадва в ръка, която носеше, сякаш да се подпира с нея като с бастун. Неочаквано той я вдигна над главата си и ни нападна. Добре че имаше мъж с нас, охранителят се хвърли върху него и го събори на земята, но Цоню започна да го хапе до кръв, разкървави му лицето”, спомня си с ужас кметицата.

При разразилото се меле пострадала и жена, която имала порезна рана на крака, и нахапана – с откъснато месо. Хапана била и самата кметица.

На помощ пристигнал кварталният полицай на селото. Внезапно върху него се нахвърлила сестрата на Цоню, която държала нож в ръка и крещяла: “Махни се бе!”

Нападателят и сестра му са отведени в полицията в Русе за даване на показания и изясняване на случая.

Последвайте канала на

1509 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.07.05 | 10:41

3
Вие и двамата сигурно живеете в град,затова давате акъл.Представете си,че вашия съсед гледа 100 овце в двора си,само зимата са затворени,сено фураж,там затворени.НО другите сезони,сутрин,вечер,бля,бляя,на улицата,агънца,шум,викове от дядото,сина внука,бабата,псувни,лайна,мирише,мухи,кърлежи,кучете с бълхи,хвърлят се на съседи,доят ги на улицата,защото вътре мирише,не чистят редовно.Къщите ни са на 3м.,на 8м.ина 10м от овцете.ТОВА ГО ТЪРПЯХМЕ 15Г,но накрая написахме жалба до града и ги преместиха в свободни помещения в бившето ТКЗС.А преди не искаха,защото...щели да плащат наем.Но заповедта е за 5бр.овце в селото.ЗА повече извън село,колкото искаш.

2013.07.05 | 10:41

4
И в нашето село имаше подобен случай.Овцете над 120,в центъра на селото,къщите през през няколко метра,улицата винаги с лайна,,мирише,не чистят,агънца се раждат на улицата,кучета се хвърлят на хора.Накрая жалба,кавги,бабата искала да помага на внука си,не го пуска извън село,полиция,изпокараха се с цялата улица.Кмета ги защитаваше,защото му даваха печени агнета на Гергьовден.Накрая го глобиха и взе мерки да ги местят извън село.Вече от няколко години улицата ни е чиста,насадили сме си цветя,липи,жасмин,приятно е да си пием кафето.

2013.07.05 | 08:11

1
Вместо да го карате да ги намали, му даите терен за животновъдна ферма! Малоумници!

2013.07.05 | 08:11

2
Да бе, да вземе че да забогатее. Кметицата сигурно ще е по-доволна ако човекът се нареди на опашката за помощи.

Добави коментар

Водещи новини