Румънки и турци опитали да внесат у нас дрехи менте

  • 28 юни 2013 16:19

  • 1534
  • 0
Румънки и турци опитали да внесат у нас дрехи менте
©

Митническите служители на Капитан Андреево предотвратиха два случая на пренасяне в търговски количества на тениски, спортни обувки и тоалетни води и парфюми имитации на световноизвестни търговски марки през изминалото денонощие, съобщиха от Агенция "Митници".

При проверка на два автобуса с турска и румънска регистрации при прилагане на гранични мерки за защита на права върху интелектуална собственост съгласно Регламент 1383/2003 г. на Съвета на ЕС и Закона за марките и географските означения, са задържани близо 900 текстилни изделия, спортни обувки и парфюми.

Стоките - 120 чифта спортни обувки с лого на LACOSTE и CONVERSE, 240 тениски с къс ръкав с лого на TOMMY HILFIGER и BULBERRY и близо 500 броя парфюми и тоалетни води на световноизвестни марки, са били пренасяни от двама мъже от Турция и две жени от Румъния.

Стоката е задържана с основателни съмнения за нарушаване на правата върху интелектуалната собственост. В изпълнение на Регламент 1383/2003 година на Съвета на ЕС и ЗМГО ще бъдат уведомени провопритежателите на марките.

В същата нощ при проверката в автобуса с турска регистрация митническите служители са задържали още 70 кг тютюн за наргиле, както и близо 1000 броя кутии цигари без акцизен бандерол.

Последвайте канала на

1534 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини