Жена почина от топлинен удар в Благоевград

  • 23 юни 2013 21:00

  • 1474
  • 0
Жена почина от топлинен удар в Благоевград
© Булфото

В Благоевград жена почина от топлинен удар, докато работела в зеленчукова градина, съобщи БНТ.

Заради горещините в следобедните часове много хора със сърдечно-съдови заболявания са потърсили спешна помощ. А летните горещини тепърва предстоят. Затова лекарите отново повтарят познатите съвети.

"Освен нуждата от хладни помещения, другото, което могат да направят хората, е да пият достатъчно течности - литър и половина минимум. Най-добре е 2-3 литра, по-леки храни, които да не натоварват храносмилателната система", посъветва д-р Анатолий Тачов от центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград.

Всички, на които топлината не им понася, намериха спасение в басейните и около река Благоевградска Бистрица.

"Аз се разхлаждам през 15-20 минути, влизам във водата и ми е много приятно", разказа мъж. "Другият вариант е с биричка в ръчичка, под сенчицата", сподели момче, което също е намерило начин да се спаси от жегите.

"През следващата седмица - понеделник, вторник, все още ще е с високи температури, горещо време, но в сравнение с днес ще бъдат малко по-ниски. Ще има и валежи на повече места от краткотраен тип. В сряда от северозапад прониква по-хладен въздух", коментира дежурният синоптик в НИМХ на БАН Христо Христов.

Последвайте канала на

1474 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини