Ултраси нападнали хора от прайда

  • 23 юни 2013 15:43

  • 10172
  • 27
Ултраси нападнали хора от прайда
© Булфото

Малко след 21 ч., след като част от снощния протест мина през „Орлов мост“ и продължи по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, група от ЛГБТ (лесбийски, гейове, бисексуални, транссексуални) наредили на земята лозунгите си с призиви за протест без ксенофобски и хомофобски послания, както и за обединение на българите, независимо от сексуалната им ориентация и полова идентичност.

Непознат мъж смачкал плакатите и побягнал, съобщиха от Младежка ЛГБТ организация „Действие“. Минути по-късно полицаи поискали ЛГБТ групата да напусне протеста, защото „дразни някои хора“ с посланията си, предаде БТВ. След последвалия отказ, един от лозунгите е задигнат отново, този път от жена, разпозната от свидетели като Елена Ваташка – координаторка на БФС за работа с футболните привърженици, председателка на Сдружението на футболните привърженици в България и бивш кандидат-депутат от листите на ВМРО, казват от ЛГБТ организацията.

Самата Ваташка още снощи публикува в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ информация за участието й в инцидента, където невярно твърди, че посланията на лозунгите били насочени към „зарибяване на децата“. Когато един от протестиращите от ЛГБТ групата се опитал да си върне лозунга, бил нападнат с юмруци от придружители на Ваташка, разпознати като ултраси от футболните агитки.

Нападението приключило за секунди поради намесата на околни протестиращи. Уведомените на място полицаи отказали да се намесят под предлог, че вече веднъж са го направили с призива си групата да се оттегли от протеста и с репликата „Оправяйте се“.

Последвайте канала на

10172 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар
Марк

2014.05.07 | 21:19

27
" наредили на земята лозунгите си с призиви за протест без ксенофобски и хомофобски послания, както и за обединение на българите, независимо от сексуалната им ориентация и полова идентичност." Тия непрекъснато се правят на жертви! Това им е професията! Затова им плащат от международните гей–организации!! Не съм видял нито един хомофобски лозунг на протеста!! Що не се разкарат!! Имам чувство , че целта е да се измести антикомунистическия фокус на протеста!!! Май са провокатори тияа гейове!!

2013.06.25 | 06:37

20
Не,те не са гейове.Те са "умните пИдераси" съгласно изказването на екс мин.председател.

2013.06.25 | 12:35

26
БРАВО НА ПОЛИЦАИТЕ !
Язе

2013.06.25 | 12:34

25
"обединение на българите, независимо от сексуалната им ориентация" Аз само с хетеро - жени се обединявам!

2013.06.25 | 12:33

24
Бой по болната с*ган!

2013.06.25 | 12:32

23
Витке Витке - селска пръчко -Прайд се казва на семейство Лъвове в Саваната

2013.06.25 | 12:28

22
ВИЕ ОТ ПЛОЩАДИТЕ СТЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГЕЙОВЕ!!! КАКВО ИСКАТЕ!?! ДА НЕ Е ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ДА ВИ Е.Е, А ОНЯ ПАК СЪЩИЯ...ХУБАВО ЛИ ВИ БЕШЕ??? ДА АМА НА МАЙКИТЕ, ДЕЦАТА ТРЪГВАЩИ НА УЧИЛИЩЕ,НА ПЕНСИОНЕРИТЕ: НЕ!!! СТИГА СА НИ ЗОБАЛИ С АСФАЛТ! НАРОДА НЕ ИСКА ПОВЕЧЕ МЪКА! 4 ГОДИНИ СТИГАТ! ВИЖТЕ ЦЕНИТЕ! НИКОГА НЕ СА БИЛИ ПО-ВИСОКИ,НО ИНДЕКСАЦИЯ НЯМА!?!??? ЗАЩО??? ВЪРНЕТЕ СИ ДИКТАТОРА ТОЙ ЩЕ ВИ ДООПРАВИ!/ НО САМО ВАС,А НЕ НАРОДА. ЗАТОВА РИЕТЕ КАТО БОЛНИ БИВОЛИ
Марк

2013.06.24 | 11:55

4
Ти си закостенял отпадък от социализма!! ти си от хората които стоят с отворена човка до държавната ясла и вечно мрънкате и искате социални помощи и надбавки защото сте пълни некадъррници да се грижите сами за прехраната си!! Ти си от тези, които мразят богатите и искат да се вземе от тях и да се даде на вас!! Вие си създадохте и специална партия, за да реализирате наглите си претенции и тази партия се нарича – Комунистическа!! НО СЕ ПРАВИТЕ УЛАВИ И НЕ СИ "СПОМНЯТЕ" , ЧЕ 45 Г. БЯХТЕ НА ВЛАСТ И СЕ ПРОВАЛИХТЕ С ГРЪМ И ТРЯСЪК!! зАЩОТО СТЕ ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ И ФАЛИРАХТЕ БЪЛГАРИЯ!!

2013.06.25 | 12:25

21
А кво правят там педалите наистина? Протеста е за съвсем друго нещо и засяга съвсем други проблеми! Техните си лозунги, засягащи тяхната общност да ги показват на "прайда"! Никой не е нетолерантен с тези хора, освен когато започнат да се натрапват! Имат всички граждански права! Какво искат?!?! Не можели да сключват брак - това е безумно и няма да стане! Не защото съм хомофоб, а защото бракът е началото на семейството - биологичното - основна единица на обществото. Има всякакви хора - повечето хора са полигамни всъщност (колко от вас са били само с един човек през живота си?), но в нашето общество полигамните бракове не са и няма да бъдат разрешени, защото не се считат за стабилна единица на обществото и толкова! Официално семейство могат да бъдат един мъж, една жена и техните деца - независимо дали са гейове, полигамни, бисексуални, зоофили и т.н. Да си правят квото си им е кеф у тях си и никой да не мрънка, че ми писна от мъже-пут*и! Има къде къде по-важни проблеми в страната, те тръгнали да ни занимават с аналните си страсти..писна ми!
48 Такт

2013.06.25 | 00:29

19
Тоест забележете. Сега гейовете кат правят протести затова че са гейови те биват уважавани. А ако нормален човек направи протест затова че е нормален те биват обвинявани. Явно да си нормален бял човек, който работи и подпомага държавата вече е табу. Сега е модерно да си негър, травестит, гей , мангал и всичко друго което да разруши държавата. И това не е само при нас, при целия западен свят е така. И после защо Евтопа и САЩ западали и защо отсега нататък Китай става 1-ва сила.
rrr

2013.06.24 | 09:58

2
Съгласен съм с логиката ти за подразбирането на протестиращите...
someone

2013.06.25 | 00:29

18
В странно общество живеем. Ако един мъж се смята за извънземен, или Наполеон - го лекуват. А ако се смята за жена, му защитават правата.
popeye

2013.06.25 | 00:28

17
Нито е времето, нито мястото! Къв прайд, кви пет лева?! Наивна история, даже глупост.

Добави коментар

Водещи новини