Крадат велосипеди за не повече от 30 секунди

  • 21 юни 2013 07:05

  • 1094
  • 0
Крадат велосипеди за не повече от 30 секунди
© Булфото

Кражбите на велосипеди отдавна са част от ежедневието на големите градове, но се превръщат в истинско бедствие през лятото. Не повече от 30 секунди са нужни на апашите, за да плячкосат колело, информира "Труд".

Ако питате някой байкър в София разкриваемостта на тези престъпления клони към нула. Според МВР обаче разкриваемостта е 70%. Просто част от крадени велосипеди не се връщат при собствениците им. Причината: те не пазят документите си, с които да докажат, че возилата са техни.

Няма ден, в който някой софиянец да не остане без любимото си превозно средство. Крадците само дебнат - някой да остави велосипеда си без надзор. Въоръжени са с ножовки или клещи и не влагат никакъв майсторлък.

"Кражбите на велосипеди през лятото зачестяват. Те са като бич", признава старши инспектор Васил Стоев от столичното Трето РПУ. Най-често велосипедите се подкарват от апаши, докато са оставени пред магазини, в дворове, на стълбищни площадки в жилищни блокове. Децата пък се сбогуват с колелата си, подмамени от батковци с думите "дай ми го само за едно кръгче".

Зад "бизнеса на сезона" стоят наркозависими, чиято цел е бърза и лесна печалба, съобщава още "Труд".

Единственото, което трябва да умеят, е да карат колелото.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1094 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини